Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

zondag 2 oktober in de serenade liempde

Klaverconcert door jeugd van vier lokale muziekkorpsen

Blazers en slagwerkers die in opleiding zijn bij Boxtel's Harmonie, de Gildenbondsharmonie, fanfare Sint-Arnoldus (Lennisheuvel) en fanfare Concordia (Liempde) verzorgen zondag 2 oktober vanaf 15.00 uur het jaarlijkse Klaverconcert in multifunctionele accommodatie De Serenade aan De Oude Dijk in Liempde. De toegang is gratis.

Na enkele jaren afwezigheid werd in 2014 het Klaverconcert nieuw leven ingeblazen door de Gildenbondsharmonie. Net als eerder al het geval was, werd besloten dat de vier muziekverenigingen afwisselend de gezamenlijke jeugddag zouden organiseren. Dit jaar ontvangt fanfare Concordia in Liempde de jonge muzikanten.

Zondagochtend komen de leerlingen van de vier verenigingen bijeen om gezamenlijk te repeteren aan diverse muziekstukken. Die worden 's middags uitgevoerd; vanaf 15.00 uur klinkt een gevarieerd programma in De Serenade. Het optreden wordt steevast drukbezocht door trotse ouders en grootouders van de muziekleerlingen. De jeugd krijgt deze dag ook ruimte om op een andere manier muzikaal bezig te zijn; voorts staat er een ontspanningsactiviteit op het programma.

OP DE FOTO: Saxofonisten in actie tijdens het Klaverconcert dat vorig jaar werd gehouden in de Bracbantzaal van het Jacob-Roelandslyceum. Toen was Boxtel's Harmonie gastheer; dit jaar ontvangt de Liempdse fanfare Concordia de muziekjeugd in De Serenade. (Foto: Marc Cleutjens).

Afbeelding