Familieportret van de Liempdse familie Kelders.
Familieportret van de Liempdse familie Kelders. Foto: Onbekend

FOTO-EXPOSITIE IN VOORMALIG RAADHUIS

Kèk Liemt exposeert portretten grote gezinnen

Grote gezinnen met meer dan zes personen. Het was heel gewoon in Brabant tijdens het Rijke Roomse Leven. Heemkundestichting Kèk Liemt brengt zo'n 130 familieportretten van dergelijke grote gezinnen samen. Het gaat om foto's uit de periode van 1900 tot 1970 die komend weekeinde zijn te bezichtigen in de trouwzaal van het voormalig raadhuis in Liempde.

De archiefgroep van Kèk Liemt tekent voor de tentoonstelling waarbij men in Liempdse woonachtige gezinnen heeft geselecteerd die bestaan uit meer dan zes personen. Daarvoor is geput uit de rijke fotocollectie van de stichting. Bezoekers kunnen zich vergapen aan de wijze van

Gemonde

Linedancemiddag

In zaal De Schuif aan de Dorpstraat te Gemonde wordt zondag 2 oktober door The Rodeo Dancers een linedancemiddag gehouden met medewerking van deejay Arthur. Bezoekers zijn welkom van 13.30 tot 17.30 uur. De toegangsprijs bedraagt 2,50 euro. Kijk voor meer informatie op www.rodeodancers.nl.

portretteren, de klederdracht van weleer en fraaie staatsieportretten, zoals dat van de familie Kelders (foto onder). Niet altijd is bekend welke personen op de foto's staan; bezoekers die de geportretteerden wél kennen, kunnen de namen op schaduwlijsten met nummers invullen. Wie zelf oude familiefoto's heeft, wordt verzocht deze komend weekeinde mee te nemen. Kèk Liemt wil ze graag inscannen, waarna de eigenaar ze weer retour krijgt. Ook oude trouwfoto's en mooie kiekjes van het Liempde van vroeger zijn welkom. De foto-expositie is zaterdag 1 en zondag 2 oktober gratis toegankelijk van 11.00 tot 16.00 uur via de zij-ingang van het voormalig raadhuis aan de Keefheuvel.