Genieten van verschillende wijnen: tijdens het Wijnfestijn in de Croon konden bezoekers allerlei soorten uitproberen. Negen leveranciers presenteerden allerlei verschillende soorten port, witte en rode wijn. (Foto: Peter de Koning).
Genieten van verschillende wijnen: tijdens het Wijnfestijn in de Croon konden bezoekers allerlei soorten uitproberen. Negen leveranciers presenteerden allerlei verschillende soorten port, witte en rode wijn. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

ORGANISATIE TEVREDEN OVER TWEEDE EDITIE WIJNFESTIJN

Sfeervol genieten van wijn en hapjes

De organisatie van het Wijnfestijn kijkt met een tevreden gevoel terug op de tweede editie. Het evenement dat zondag plaatsvond in de Croon trok veel bezoekers naar het pleintje van de winkelpassage. Culinaire speciaalzaak Proef! Culinair en de restaurants Brownies & Downies en De Rechter tekenden voor de organisatie en kijken al voorzichtig vooruit naar een volgende editie.

Vorig jaar vond het Wijnfestijn voor de eerste keer plaats, toen tegelijkertijd met het succesvolle Dommeltheater. ,,Dit jaar moest het evenement zichzelf dragen en dat was vooraf wel spannend", zegt eigenaar Marco Vermeijs van Proef! Culinair. ,,Door het Dommeltheater was het vorig jaar ook bij het Wijnfestijn erg druk, maar gelukkig wisten bezoekers ons deze keer ook te vinden."

Op het pleintje achter restaurant De Rechter konden belangstellenden van 15.00 tot 19.00 uur terecht voor het proeven van allerlei soorten wijn, natuurlijk geserveerd met passende hapjes. ,,Er waren negen verschillende wijnleveranciers - waaronder Bosch Wijnkopers uit Boxtel - aanwezig die bezoekers informatie gaven over de verschillende wijnsoorten én hen verschillende wijnen lieten proeven", vertelt Vermeijs.

Als het aan de organisatoren ligt, krijgt het Wijnfestijn in 2017 weer een vervolg. Natuurlijk weer op het pleintje in de Croonpassage. Vermeijs: ,,Het is een prachtige plek die zich goed leent voor een evenement als het Wijnfestijn. Natuurlijk droeg zondag ook het mooie weer bij aan het succes van het evenement, maar de sfeervolle plek geeft het een extra speciaal tintje", aldus Vermeijs.


Halloween

Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad viert op zondag 30 oktober de feestdag Halloween. Kinderen zijn tussen 14.00 tot 16.00 uur welkom en kunnen een pompoen uithollen of versieren en pompoensoep proeven. Bezoekers dienen hun eigen pompoen mee te nemen.