Myrthe Kouwenberg (nummer 559.3)  in actie tijdens het NK estafette. (Foto: Ed Turk).
Myrthe Kouwenberg (nummer 559.3) in actie tijdens het NK estafette. (Foto: Ed Turk). Foto: Marielle Wijffelaars

BOXTELSE HAALT ZILVER MET HARDLOOPteam OP NK ESTAFETTE

'Heel erg hard lopen is het állerleukst'

MARIËLLE WIJFFELAARS

Zes jaar was Myrthe Kouwenberg uit Boxtel toen ze lid werd van atletiekvereniging Marvel. En al snel werd duidelijk dat ze hardlopen het leukst vond om te doen én er ook nog talent voor had. Inmiddels is Myrthe veertien en traint ze bij de Running Academy en atletiekvereniging Prins Hendrik in Vught. Dat vele oefenen werpt zijn vruchten af: dit weekend werd Myrthe met haar ploeggenoten tweede op het NK estafette in Amstelveen.

Zodra Myrthe lid werd van de atletiekclub, ontwikkelde ze een voorliefde voor het hardlopen. ,,De meerkamp lag mij niet zo", vertelt de Boxtelse. ,,Ik vond vooral lopen leuk om te doen en ben me dus daarop gaan focussen." Myrthe ging trainen bij de Running Academy in Vught en combineerde dat met trainingen bij Marvel, afgelopen jaar maakte ze de overstap naar Prins Hendrik waar ze wordt gecoacht door de bekende loper Stefan Beumer. ,,Dat is qua planning wat makkelijker", legt ze uit. ,,Ik train nu vier keer in de week en binnenkort komt daar nóg een dag bij. Er gaat veel tijd in zitten maar als je iets heel graag doet, is dat helemaal niet erg."

Hoewel de Boxtelse hardloopster voornamelijk meedoet aan individuele wedstrijden, komt ze één keer per jaar met drie andere meiden in actie tijdens het Nederlandse estafettekampioenschap. Samen met Karlijn Bongenaar, Emmy van den Berg en Sanne Diepen verscheen Myrthe dit weekend aan de start in Amstelveen waar het team meedeed in twee categorieën. ,,We hebben ons met name gericht op de vier keer 800 meter", blikt Myrthe terug. ,,En dat bleek een heel goede beslissing." Met een tijd van 9,54,79 minuten veroverde de ploeg de tweede plaats.

De komende tijd bereidt Myrthe zich voor op de Meierijloop in Vught en ze hoopt daar weer een prijs te bemachtigen. ,,Wat ik nog wil bereiken? Ik wil vooral veel hardlopen en zo hoog mogelijk eindigen. Want hardlopen is wat ik het liefst doe."