Afbeelding
Foto: Maurits Sep

LEERLINGENORKEST MUSICEERT OP ANTON PIECKPLEIN

Gildenbondssprookje in de Efteling

KARLIJN DE WILD

Zondagochtend 25 september. De zon schijnt volop en voor het thuishonk van de Gildenbondsharmonie aan de Baanderherenweg is het al vroeg een drukte van belang.

Het slagwerk wordt ingeladen en de leerlingen van het leerlingenorkest lopen wat gespannen rond. Vandaag is de grote dag: het Gildenbondssprookje gaat beginnen... Om tien uur vertrekt de karavaan naar het dienstencentrum van de Efteling waar de leerlingen twee concerten mogen geven. Ze worden als echte artiesten opgevangen en mogen zelfs via een speciale ingang de Efteling in. Voor sommige leerlingen is dit erg spannend, voor enkele is dit hun eerste échte concert.

In de kiosk, die sinds kort even op het Anton Pieckplein staat, zal een tweetal optredens plaatsvinden. Het is een gezellige drukte op het plein als het orkest om twee uur de eerste noten inzet. Vol enthousiasme wordt er gemusiceerd en dat is ook te merken aan het publiek dat met overgave applaudisseert.

Pardoes was zondag helaas verhinderd, maar de tovernar van de Efteling liet weten dat de vrolijke deuntjes van het orkest door het hele park galmden en dat fleurde hem helemaal op. Ook de aanwezige medewerkers complimenteerden de jeugdige muzikanten met hun prachtige optredens.

Een sfeerimpressie van de dag is te vinden op de Gildenbonds-jeugdpagina op Facebook. (Foto: Maurits Sep).