LSV had vooral in de tweede helft geen antwoord op de dadendrang van Waalre. De gasten die voor het eerst te gast waren in Lennisheuvel, wonnen afgetekend met 0-8. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

DERBY EINDIGT IN DECEPTIE VOOR GEMONDENAREN

Irene verspeelt punten bij Ollandia

Op de altijd spannende wedstrijd tussen Ollandia en Irene stond deze keer extra veel druk. Ollandia had immers nog geen punten gehaald en de teller van Irene stond ook pas op één. Het was de thuisploeg die de zege pakte en de Gemondenaren een fikse kater bezorgde: 4-1.

Irene begon voortvarend aan het duel in Olland en kwam al na een flitsende uitbraak op voorsprong. Tjeerd Pijnenburg stuurde Marc van Grinsven weg, die voor het doel Steef Schellekens op maat bediende: 0-1.

Daarna werd het spel van Irene onzorgvuldiger met frequent balverlies als gevolg. Ollandia profiteerde daar optimaal van en wist in de eerste helft uit te lopen naar 2-1. Na rust was het niet anders. Ook de invallers Thomas Vorstenbosch en Brian Hellings konden het tij bij Irene niet keren. Een aanvallend Ollandia wist uiteindelijk met 4-1 te zegevieren, hetgeen op de Ollandse kermis uitgebreid werd gevierd.

Irene keerde met lege handen huiswaarts. De ploeg neemt het zondag 2 oktober in Gemonde op tegen Fiducia.

LSV dupe van dadendrang Waalre

Waalre lijkt na een mislukte start van de competitie haar draai gevonden te hebben. Vijfdeklasser LSV werd zondag in Lennisheuvel het slachtoffer van de dadendrang van de zwart-witten en ging met 0-8 het schip in. Vooral in het laatste kwartier kreeg de score vorm; Waalre scoorde in die fase vijfmaal.

Waalre startte sterk in Lennisheuvel waar de ploeg voor de eerste keer in de historie op bezoek was en LSV complimenteerde met de accommodatie. Al in de zesde minuut kwamen de bezoekers op voorsprong via Johan van den Reek. Na deze treffer kreeg LSV meer vat op de wedstrijd en toen de rust met 0-1 inging, leek LSV nog alle kans te hebben op een goed resultaat.

Direct na rust kwam Waalre op 0-2 toen een voorzet van Lowie van Kuringen door René Hooijmans hard werd ingekopt. Na ongeveer zeventig minuten viel de beslissing toen Daan Bosman een hoekschop direct tot doelpunt promoveerde: 0-3.

LSV kon de energie niet meer opbrengen om de stand een beter aanzien te geven en in het laatste kwartier was het prijsschieten voor de bezoekers. LSV was groggy en met twee doelpunten in blessuretijd werd de eindstand bepaald op 0-8.

LSV speelt zondag 2 oktober thuis tegen DOSKO '32 uit Duizel.

FOTO ONDER: LSV had vooral in de tweede helft geen antwoord op de dadendrang van Waalre. De gasten die voor het eerst te gast waren in Lennisheuvel, wonnen afgetekend met 0-8. (Foto: Hans Verberk).

LSV 1 – Waalre 1        0-8

LSV 2 – OJC Rosmalen 7        3-3

St.M.Gestel 6- LSV 3        1-2

LSV 4 – GSBW 4        3-0

Vrouwen: Wilhelmina – LSV        5-4