Afbeelding
Foto: Peter de Koning

sportactiviteiten op 2 oktober

Marvel viert heropening baan met álle clubleden

Eind april werd het startsein gegeven voor de renovatie van de atletiekbaan van Marvel in sportpark Den Wielakker. Hoewel het vierhonderd meter lange circuit inmiddels alweer in gebruik is genomen door de leden, wordt op zondag 2 oktober met een feestelijke dag de atletiekbaan officieel heropend.

De dag begint met iets spectaculairs: omstreeks 09.30 uur komt de vlag van AV Marvel letterlijk 'uit de lucht vallen'. Wethouder Herman van Wanrooij zal de baan officieel heropenen door deze vlag te hijsen. Vervolgens wordt de baan op sportieve wijze 'ingewijd'. In samenwerking met Buurtsport Boxtel wordt voor de Marvel-pupillen een Athletics Champs-wedstrijd georganiseerd. Door de junioren worden verschillende technische nummers beoefend.

Voor de volwassenen is een programma buiten de atletiekbaan opgesteld. Zij krijgen de kans om een aantal speciaal uitgezette trimroutes te lopen. Voor de wandelaars wordt ook een tocht georganiseerd.

De Atletiekunie keurt banen van verenigingen om de vijf jaar en in 2013 werd de baan van Marvel gekeurd. Uit het rapport bleek dat Marvel enkele zaken in orde moest maken. De club kreeg dispensatie van de Atletiekunie om de baan te gebruiken, met uitzondering van het buitenste gedeelte. Vervolgens werden gesprekken gestart met de gemeente Boxtel, eigenaar van de atletiekbaan. Zij heeft 285.000 euro uitgetrokken voor de renovatie van de baan.


Grote clubactie MEP

Leden van hockeyclub starten zaterdag 1 oktober met de verkoop van loten voor de Grote Clubactie. Zij bellen daarvoor bij zoveel mogelijk mensen aan. Loten kosten drie euro per stuk; 2,40 euro daarvan komt ten goede aan de clubkas. MEP hoopt met de opbrengst nieuwe goaltjes voor de jongste jeugd en een ballenkanon te kunnen aanschaffen.

De baan werd voorzien van een nieuwe toplaag, daarnaast kregen technische onderdelen een opknapbeurt. Om schade door onderhoud te voorkomen, werd een brede tegelrand gelegd tegen de binnenkant van de atletiekbaan. Vorig jaar werden de gootdeksels al vervangen.

FOTO ONDER: De atletiekbaan van Marvel is na de zomervakantie al in gebruik genomen door de leden van de vereniging. Zondag 2 oktober is de officiƫle heropening met activiteiten voor jong en oud. (Foto: Peter de Koning).