Afbeelding
Foto: Peter de Koning

GEDEPUTEERDE SPIERINGS BEZOEKT WILHELMINAPARK

Herenboeren trots op provinciepluim

De provincie Noord-Brabant heeft vorige week de Agrofoodpluim uitgereikt aan de coöperatieve boerderij Herenboeren Wilhelminapark in Boxtel. De pluim is toegekend omdat de coöperatie een korte en duurzame voedselketen voorstaat. Tweehonderd huishoudens in Boxtel en omliggende plaatsen zijn eigenaar van de boerderij en nemen de producten af voor eigen gebruik.

Initiatiefnemer Geert van der Veer ontving de aanmoedigingsprijs uit handen van gedeputeerde Anne-Marie Spierings van Agrarische Ontwikkeling. Hij vond destijds dat het anders moest en creëerde met Herenboeren een hernieuwde voedselbeleving en bewustzijn. ,,Herenboeren is samen duurzaam voedsel produceren en dat doen we al een hele tijd samen met consumenten en burgers. We vinden het fantastisch dat we waardering voor ons werk krijgen met de agrofoodpluim", aldus Van der Veer.

,,De Herenboeren laten zien dat we de voedselketen van grond naar mond ook heel anders kunnen aanpakken", stelde gedeputeerde Spierings. ,,En dat levert zoveel meerwaarde op: duurzame producten, waardering voor voedsel en een directe band tussen boer en consument. En het mooiste is dat dit model toegepast kan worden in heel Nederland."

FOTO ONDER: Initiatiefnemer Geert van der Veer van Herenboeren Wilhelminapark geeft uitleg op de akkers van de herenboerderij. Links naast hem gedeputeerde Anne-Marie Spierings. (Foto: Peter de Koning).