Afbeelding
Foto: Jacqueline de Haas

EX-VOETBALLER IN GESPREK MET PUBLIEK

Theatertour Wim Kieft ook naar Podium Boxtel

Hij was de goaltjesdief van Ajax, vierde triomfen met PSV en scoorde een cruciaal doelpunt tegen Ierland in de aanloop naar de Europese titel van het Nederlands elftal in 1988: Wim Kieft. Vandaag de dag is de Amsterdammer voetbalanalist en is hij bekend van Kieft, het boek van Michel van Egmond dat de NS Publieksprijs won en een verborgen leven van de oud-voetballer onthulde…

Wim Kieft komt dus naar Boxtel. Donderdag 13 oktober is hij te gast in Podium Boxtel met een zogeheten theatercollege waarin de voormalig topvoetballer in gesprek gaat met journalist Eddy van der Ley. Kieft zal vertellen over zijn successen bij Ajax, PSV en Oranje, zijn buitenlandse avonturen bij Pisa en Torino in Italië en over zijn turbulente levenswandel. In het prikkelende, interactieve programma worden ook de bezoekers in de gelegenheid gebracht om vragen aan hem te stellen. De dialoog in het theater is een uitvloeisel van het boek dat in 2014 zoveel opschudding veroorzaakte en een bestseller werd.

COCAÏNEVERSLAVING

Bijna twintig jaar lang droeg de voetballer een groot geheim met zich mee. Dat is nu voorbij. Aan Michel van Egmond, auteur van de mega-bestseller Gijp, vertelde hij zijn onwaarschijnlijke verhaal. Het is het verslag van een bittere strijd tegen zijn cocaïneverslaving. Tegen de demonen in zijn hoofd. Maar het is ook een hoopvol relaas over de voorzichtige wederopstanding van een veerkrachtig mens.

In de theatershow wordt de bezoeker meegenomen op een fascinerende reis door het leven van Wim Kieft. Het gaat over zelfspot en trots. Over de clubs waarvoor hij speelde en uiteraard over die gedenkwaardige kopbal tegen Ierland in 1988. Maar het gaat ook over schuld en schaamte, over eenzaamheid en angst, over de druk, over het eeuwige onvermogen om te genieten van succes. En over de dagelijkse strijd die hij voert om clean te blijven. ,,Ik ben blij dat ik weer leef", zegt Kieft nu. ,,Écht leef."

KAARTVERKOOP

De theatervoorstelling met Wim Kieft in de hoofdrol is donderdag 13 oktober te zien in Podium Boxtel en begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 19 euro en zijn verkrijgbaar bij de vaste voorverkoopadressen in Boxtel: Hebbes (Markt), Jumbo (Oosterhof) en Marimba (Van Beekstraat). Verkoop in Liempde bij drogisterij Bewust Beter aan de Nieuwstraat. Internetverkoop: www.podiumboxtel.nl.

FOTO LINKS: Wim Kieft is donderdag 13 oktober te gast in Podium Boxtel. (Foto: Jacqueline de Haas).