Afbeelding
Foto: Isabel Erkemeij

'Fantasievossen' kunnen ook geadopteerd worden

Melvin maakt 300 knuffels voor Nepal

Een halfjaar geleden begon Melvin Erkemeij (9) uit Esch samen met zijn moeder Isabel aan een omvangrijk project. Hij wilde knuffels gaan maken voor kinderen in Nepal. Na de aardbeving in 2015 konden die wat troost én een knuffel gebruiken, vond Melvin. Nu zijn er bijna 230 'fantasievossen' af en is de reis naar Nepal aanstaande.

CARRY DIRKX

Melvin is verknocht aan Ezel, zijn lievelingsknuffel. Hij zou Ezel niet kunnen missen. Omdat hij het zo erg vond dat de kinderen in Nepal hun knuffels na de aardbeving kwijt waren, ontwierp hij een knuffel. Zijn moeder Isabel zette er haar schouders onder om deze 'fantasievos' daadwerkelijk in productie te nemen. Het project werd 'Peace by Melvin' gedoopt, de huiskamer werd omgedoopt tot stofjes-, knip-, en naaiatelier en van alle kanten kwam er hulp. Het streven was om driehonderd knuffels te maken. Op 20 oktober vertrekt Melvin met zijn ouders naar Nepal, en dus vindt er een eindspurt plaats om alles af te krijgen. Er is contact met mensen in Nepal, die enthousiast reageerden op Melvins actie.

'Appels en peren'

,,Er zijn nu bijna 230 knuffels helemaal klaar", vertelt Isabel Erkemeij. ,,Ik denk dat we de 300 nét gaan halen. Er zijn zo'n vijftig mensen die de laatste maanden meegeholpen hebben met het maken. Sommige mensen hebben stofjes geknipt, of één knuffel gemaakt, maar er is ook iemand die in haar eentje wel vijftig knuffels heeft gemaakt. Heel tof." Iedere knuffel is uniek en opgebouwd uit verschillende stofjes, die Melvin uitkoos. Hij verzint daarnaast voor iedere knuffel een naam, zoals 'Stippie', 'Flynn', of 'Dames-en-Heren-Appels-en-Peren'. Alle knuffels met hun naam zijn te bezichtigen op www.peacebymelvin.com. Sinds kort kunnen knuffels geadopteerd worden. ,,Regelmatig zeiden mensen: ik kan niet helpen met de productie, maar ik wil wel financieel bijdragen. Een knuffel adopteren kan vanaf 7,50 euro. Dat geld is een bijdrage in de kosten en in ruil krijg je, na de reis, een foto van de knuffel met zijn nieuwe Nepalese eigenaar."

Volgende week woensdag wordt er nog even keihard gewerkt. ,,We vragen aan de mensen die nog knuffels in productie hebben om ze vóór 2 oktober af te leveren in Esch. Op woensdagmiddag 5 oktober gaan we dan via de website ook de laatste knuffels afmaken. Dat doen we bij Anoek's Crea Hoek in Esch, met een stuk of acht mensen. We kunnen nog wat hulp gebruiken op die dag: mensen met een naaimachine zijn welkom."

Voor adoptie van een knuffel: kijk op peacebymelvin.com. Handig met de naaimachine en zin om mee te helpen op 5 oktober? Stuur een e-mail naar peacebymelvin@gmail.com.

FOTO BOVEN: Melvin tussen de knuffels die de voorbije maanden zijn gemaakt voor kinderen uit Nepal. Op 20 oktober vertrekt de jongen uit Esch met zijn ouders naar het land om de knuffels te brengen. (Foto: Isabel Erkemeij).


Volop muziek tijdens Oktoberfescht in Esch

Blaaskapel De Knoestjes organiseert op zondag 16 oktober het jaarlijkse OktoberfEscht. Het feest in Ons Café aan de Leunisdijk in Esch start in de ochtend met een brunch, vervolgens kan het publiek genieten van optredens van vijf muziekkapellen.

Vrienden van De Knoestjes hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor de brunch. ,,Maar eigenlijk is iedereen welkom", laat de organisatie weten. De kosten voor de brunch bedragen vijf euro.


Halloweentocht

door Liempde

voor de jeugd

In Liempde wordt zaterdag 29 oktober een Halloweentocht georganiseerd, gebaseerd op de feestdag die met name in landen als de Verenigde Staten wordt gevierd. De activiteit is bedoeld voor Liempdse kinderen uit de groepen 4 tot en met 8 van de basisschool.

De jongste jeugd gaat om 17.30 uur op pad, terwijl oudere kinderen om 19.00 uur met de tocht beginnen. Samen met vriendjes, vriendinnetjes en begeleiding maken ze een wandeling door de buurt waarbij ze allerlei enge dingen tegenkomen. Ook krijgen deelnemers op een aantal plekken iets lekkers als ze de traditionele zin 'Happy Halloween' uitspreken.

Deelname kost 2,50 euro, aanmelden kan bij Bart van Erp aan Den Achterhof 27 in Liempde. Ieder kind krijgt een herkenningsbandje. Er is plek voor maximaal 250 deelnemers. De organisatie hoopt op enkele vrijwilligers die mee willen helpen.

Daarnaast is het mogelijk om op 16 oktober Vriend van De Knoestjes te worden tegen betaling van twaalf euro (inclusief de brunch voor twee personen). Aanmelden is mogelijk via knoestjes@hotmail.com maar is ook mogelijk op de dag zelf.

In de middag verwelkomt De Knoestjes vanaf 13.00 uur vier muziekgroepen uit de regio: De Aggemarvanhuisaf Band uit Boxtel, de Beyersland Kapel uit Lennisheuvel, De Knolderapen en Turnami, beide uit Vught. Uiteraard laat De Knoestjes die middag ook van zich horen.


Wie wordt nieuwe
carnavalsprins
in Ploegersland?

Prinsenvereniging De Ploegers installeert zaterdag 29 oktober in Ploegersresidentie Hof van Liempde de nieuwe prins carnaval. Tot die tijd kunnen belangstellenden raden wie de nieuwe koldervorst haat worden. Vandaag tip 3.

De toekomstige prins zit dicht bij het vuur. Welk vuur zou dat kunnen zijn? Nou, het lopende vuurtje dat nu door Ploegersland gaat over zijn kandidatuur misschien? Zijn vingers heeft hij gelukkig nog nooit gebrand, maar hij blijft er wel warm door. En een warme persoonlijkheid is precies wat de geheimcommissie van De Ploegers zocht.

KAARTJES ZITTINGSAVOND

Wie denkt te weten wie de nieuwe prins wordt, kan het antwoord sturen naar redactie@ploegers.nl en maakt kans op twee kaartjes voor de zittingsavonden.