Afbeelding
Foto: Peter de Koning

COLLECTIEF BAESS EXPOSEERT IN MUSEUM MUBO

Eigen kijk op de Boxtelse leefomgeving

Een gevraagde en soms ook ongevraagde kijk op Boxtel geven. Dat is waar BAeSS voor staat. BAeSS is de afkorting van Boxtelse Architecten en Stedenbouwkundigen Samenwerking en bestaat uit een groep professionals die een bijdrage wil leveren aan de ruimtelijke kwaliteit in Boxtel. In MuBo is binnenkort een expositie van de meest opvallende werken te zien.

Van 8 oktober tot en met 4 december kan het publiek kennismaken met de expositie 'Wie is (de) BAeSs?'. De tentoonstelling laat een selectie zien van de gevraagde én ongevraagde adviezen en ontwerpen voor de Boxtelse leefomgeving, die BAeSs in de afgelopen jaren heeft uitgewerkt en voorgelegd aan de gemeente Boxtel. Daarnaast presenteren de afzonderlijke bureaus van het collectief een selectie uit hun eigen oeuvre over hun bijdrage aan de ruimtelijke kwaliteit van hun woonplaats. ,,Zeer inspirerend om te ervaren hoe bekende Boxtelse locaties kunnen veranderen door de creatieve ogen van architect en stedenbouwkundige", blikt secretaris Willem van Vossen van MuBo vooruit.

Zondag 6 november om 11.15 uur verzorgende leden van BAeSS een lezing die de titel 'Inspirerende visies op de Boxtelse leefomgeving' zal dragen. In de voordracht wordt aan de hand van beelden ingegaan op hoe de diverse ontwerpen tot stand zijn gekomen en wat daarvoor hun motivatie was.

De entreeprijs van MuBo is voor volwassenen 3,50 euro en voor kinderen van 12 jaar en ouder 2 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang, mits onder begeleiding van een volwassene. MUBO is geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor de lezing op 6 november kan men zich nu al aanmelden via e-mail: info@muboboxtel.nl of telefonisch op nummer 06-16 04 18 98.

FOTO ONDER: De leden van BAeSS in de Stationsstraat. Van links naar rechts: Edith Kolkman, Cleem Snijders, Jeroen Weijers, Roel van der Linden, Clemens Boons en Elke Goossens. (Foto: Peter de Koning).