tafeltennissers buigen achterstand om

Taverbo/Sabo slaat slag tegen titelconcurrent

Voor het eerste team van tafeltennisvereniging Taverbo/Sabo stond er in de tweede speelronde van het seizoen direct een topper op het programma. In eigen huis werd kampioenskandidaat TTC Middelburg met 6-4 verslagen waardoor de Boxtelse ploeg nu aan de leiding gaat in de hoofdklasse.

Voor aanvang van de wedstrijd viel er al een meevallertje te noteren voor Taverbo/Sabo. De sterkste Middelburgse speler bleek namelijk in Zeeland te zijn achtergebleven. Desondanks namen de gasten brutaal de leiding na een verrassende nederlaag van Marlotte Staps tegen de Zeeuwse kopvrouw Kimberly 't Hooft en een onnodige nederlaag van aanvoerder Teun Vlaminckx tegen de invaller aan Middelburgse zijde. Vlaminckx kwam in deze partij met 2-0 voor, verspeelde vervolgens enkele matchpoints en kwam er in de beslissende vijfde game niet meer aan te pas.

Na het eveneens verloren dubbelspel keek Taverbo/Sabo tegen een 3-1 achterstand aan. De eenvoudige overwinning van Michel Sperling, die aantrad tegen zijn oude club, op 't Hooft bracht de ommekeer teweeg. De Zeeuw in Boxtelse dienst wist uiteindelijk twee partijen te winnen. Staps en Vlaminckx herstelden zich knap en wonnen ieder ook nog tweemaal, waardoor er na 4,5 uur spelen een 6-4 eindstand op het scorebord stond.

Met dit resultaat deelt Taverbo/Sabo niet alleen een mentale tik uit aan de directe concurrent maar de ploeg staat na twee speelronden nu ook aan de leiding in de hoofdklasse. Zaterdag 1 oktober staat in 's-Hertogenbosch de wedstrijd tegen de huidige nummer twee, Never Despair 2, op het programma. Een lastige tegenstander maar normaal gesproken zou het de Boxtelaren moeten lukken om aldaar de koppositie te verdedigen.

jeugd

Waar de jeugdteams van Taverbo/Sabo vorige week allemaal hun wedstrijden wisten te winnen, hadden ze het deze week duidelijk moeilijker. Het derde team, dat vorig weekend het maximale aantal punten mee naar huis nam, moest deze week genoegen nemen met een nipte zege tegen Rally uit Wijk en Aalburg. Merlina Singh en Rens Bedijn waren in eigen huis ieder goed voor drie winstpartijen waardoor ze nog steeds de eerste plaats van het klassement bezetten met zestien punten uit twee wedstrijden.

Het eerste jeugdteam begon moeizaam. Lars de Laat wist er in de eerste partij tegen Demi den Outer van Stiphout met moeite een vijfsetter uit te slepen maar moest zich in deze laatste game echter al snel gewonnen geven. Daarna leek het beter te gaan en zorgden Sjoerd van Heerebeek en Dani de Rooij ieder voor een winstpunt.

Doordat De Rooij samen met De Laat hier ook de punten van de dubbel aan toevoegden stonden de jongens in deze fase van de wedstrijd met 3-1 voor. Daarna wilde het niet meer lukken en wist alleen Van Heerebeek nog een partij te winnen waardoor Stiphout met 4-6 won. Hierdoor staat Taverbo/Sabo met tien punten uit twee wedstrijden op de derde plaats in de ranglijst achter SV Red Star '58 en Valkenswaard. Komend weekeinde spelen de tafeltennissers in Tilburg tegen Irene, de ploeg die onderaan de ranglijst staat. Het tweede team verloor óók van Stiphout, met 3-7.