Winst en verlies voor hockeyers MEP in Weert

De hockeyers van MEP togen zondag naar het Limburgse Weert. De vrouwen leden hun eerste nederlaag (3-2), terwijl de mannen in Weert met het kleinst mogelijk verschil aan het langste eind trokken (0-1). Door dat resultaat gaan de mannen aan kop.

Coach Inge Poelmans had zondag weinig woorden nodig om het falen van haar ploeg duidelijk te maken. De eerste twintig minuten was MEP niet scherp genoeg en dat euvel blijkt een wekelijks terugkerend verschijnsel. Weert profiteerde volop van de te slappe houding en scoorde in die fase tweemaal. Daarna werd MEP wakker. Marleen Bordat scoorde uit een strafcorner de 2-1 en de Boxtelse ploeg kreeg nog kansen op de gelijkmaker.

Die kwam er wel, direct in de tweede helft door Ivet van Schaijk. Na tien minuten scoorde Weert uit een strafcorner de 3-2. MEP verzuimde door te pakken in de tweede helft, aldus Poelmans. Weert was niet de betere ploeg, maar had het wel beter aangepakt. De coach oefent deze week met haar ploeg tegen overgangsklasser Tilburg.

Zondag 2 oktober moet dan het lek boven water zijn. Dan komt tegenstander Goirle op bezoek en moet MEP scherp zijn vanaf minuut één. Afslag om 12.45 uur in sportpark Molenwijk.

KEEPERSWERK

Keeper Paul Gruijthuijsen was zondag de grote sta in de weg voor de aanvallers van Weert. De MEP-doelman was met name bij de strafcorners onverslaanbaar. Coach Erik Verzijden zag geen sterke wedstrijd, maar hield wel de nul en nam de punten mee naar Boxtel. Het warme weer nodigde niet bepaald uit tot een flitsende partij hockey. MEP was wel beter in de eerste helft. De Boxtelse ploeg bewaarde in ieder geval de rust en bij de strafcorners tegen stond er een fantastische keeper. De taken werden na behoren uitgevoerd, aldus de MEP-coach. Verzijden hield zijn mannen in de rust voor de nul te houden omdat MEP altijd scoort. Die voorspelling werd bewaarheid.

Na tien minuten in de tweede helft was het Pieter Langenhuijsen die met zijn doelpunt de man of the match werd. Geen mooi hockey, maar wel de punten én gespeeld als team, vatte Verzijden de wedstrijd samen.

Zondag 2 oktober komt HOD uit Valkenswaard naar Boxtel. Dat wordt beslist geen makkie voor de koploper. Afslag in Molenwijk om 14.45 uur.