Het komisch duo Toos & Annie (links) maakte tijdens Shopevent Boxtel een rondje door de winkels... (Foto: Shopevent Boxtel).
Het komisch duo Toos & Annie (links) maakte tijdens Shopevent Boxtel een rondje door de winkels... (Foto: Shopevent Boxtel). Foto: Annelieke van der Linden

CENTRUM-BREUKELEN EN SELISSENWAL

De Dag van het Huren: Sint-Joseph trekt wijk in

De landelijke Dag van het Huren wordt dit jaar gehouden op zaterdag 1 oktober. Ook woonstichting Sint-Joseph werkt hieraan mee door tussen 10.00 en 14.00 uur activiteiten te organiseren in de wijken Centrum-Breukelen en Selissenwal.

Aan de Mgr. Bekkersstraat wordt woongebouw Vinckenrode opengesteld. Tussen 11.00 en 14.00 uur zijn geïnteresseerde woningzoekenden welkom. Ook de bewonerscommissie van dit complex is aanwezig en vertelt over het samenleven in het gebouw. De woning Mgr. Bekkersstraat 2-107 op de eerste etage wordt opgesteld voor het publiek. Na afloop van de woningbezichtiging zijn bezoekers welkom in Elisabetsdael.

Daarnaast is Sint-Joseph tussen 10.00 en 14.00 uur aanwezig in de Van Beekstraat. Ter hoogte van thuiszorgwinkel Vivent zet de woonstichting de mobiele woonkamer op en luisteren medewerkers naar bewoners. Onder het genot van een bakje koffie denken wordt besproken wat Sint-Joseph nog zou kunnen betekenen op het gebied van wonen.


Shopevent: opnieuw succesvol

Goedgevulde tassen, buurtende vrouwen en gezelligheid op de terrassen. Al deze ingrediënten waren zaterdag terug te vinden bij de derde editie van het Shopevent in Boxtel. 115 vrouwen konden naar hartenlust winkelen in de lokale modezaken; daarnaast werden verschillende workshops georganiseerd.

Organisator Diana van den Borne van Filipe Mode kijkt terug op een geslaagde dag. ,,Er zijn zelfs vrouwen die alle edities hebben meegedaan en dat is het mooiste compliment dat je kunt krijgen." Ze wil met het Shopevent laten zien dat er in Boxtel veel te beleven valt en dat er genoeg te bieden is. ,,Dat doel is bereikt. Er doet een groot aantal retailers en horecazaken mee. We trekken gezamenlijk de kar en iedereen draagt zijn steentje bij." De uitdaging blijft om elke keer weer te blijven vernieuwen. Zo was er zaterdag bij Uniek Mode aan de Rozemarijnstraat zelfs een bekende Nederlander te spotten: stylist Janice Bosmans gaf advies aan wie dat wilde. Verder zorgde het komische duo Toos en Annie voor veel hilariteit in de winkels. De horeca had ook hun best gedaan om de deelnemers in de watten te leggen. Na de koffie en lunch van Tafel25 en De Rechter werd er nog lange tijd geborreld en nagepraat bij het Hart van Boxtel.


CARNAVALSCLUB BESTAAT 22 JAAR

Geen Drank Geen Klank viert ludiek jubileumfeest

Het begon ooit met een geintje. Vier vrienden uit café 't Geveltje schreven zich in voor het Kwekdeuntjesfist van Eendengat, het ludieke songfestival waarmee in Boxtel steevast het carnavalsseizoen van start gaat. En het leidde tot iets moois: de oprichting van carnavalsclub Geen Drank Geen Klank. Die viert in het weekeinde van 7, 8 en 9 oktober het 22-jarig bestaan. Een officieel lustrumfeest in de omgekeerde wereld die wordt beheerst door het zottengetal 11.

Eind november 1993 was de animo voor het Kwekdeuntjesfist met slechts zes inzendingen magertjes. Een jaar later gaven carnavalsvierders het liedjesfestijn toch weer een impuls en werden diverse nieuwe deelnemers verwelkomd. Een van die nieuwe deelnemers was de in september 1994 opgerichte carnavalsclub Geen Drank Geen Klank. Met 'Wij maken lèmpkes op 't fabriek', een Eindhovens leutlied uit de jaren zestig, maakten Pascal Leijten, William Huijberts, Edwin van der Steen en Antoine Beaard geen schijn van kans, maar meedoen was belangrijker dan winnen.

Leijten is vanaf de oprichting voorzitter en samen met Huijberts de enige die vanaf het begin lid van de jubilerende club is. ,,We hebben door de jaren heen mooie momenten meegemaakt. Een keer of zes,

zeven hebben we inmiddels de Grote Eendentrek, de Boxtelse carnavalsoptocht gewonnen. En diverse malen gingen we ook met de Eendison naar huis, de eerste prijs van het Kwekdeuntjesfist. Eén keer zijn we met ons liedje zelfs bij de beste elf van Brabant geëindigd en kwamen we op de zogeheten Knotskrakers-cd. Dat was wel het hoogtepunt in ons 22-jarig bestaan", blikt Leijten terug. Enkele leden zijn druk bezig met de voorbereidingen op het nieuwe Kwekdeuntjesfist dat de Stichting Openbaar Carnaval vrijdag 11 november organiseert in het hofpaleis van de Waggelaars, partycentre Denziz aan de Stationsstraat. ,,En binnenkort beginnen we ook weer met het bouwen van een nieuwe praalwagen, want ook tijdens de optocht zijn we uiteraard weer van de partij", vertelt Leijten.

Voor het zover is, vieren de leden echter feest. In clubhuis 't Geveltje is er vrijdag 7 oktober een feestavond voor alle leden en oud-leden. Een dag later, zaterdag 8 oktober zijn alle carnavalsclubs van Eendengat welkom in het café aan de Stationsstraat. Beide avonden beginnen om 20.30 uur en als bezoekers willen, kunnen ze voor twee keer elf euro onbeperkt drinken.

FOTO ONDER: In 2014 won carnavalsclub Geen Drank Geen Klank de Grote Eendentrek met deze creatie. (Foto: Peter de Koning).

Afbeelding