Afbeelding
Foto: Peter de Koning

CULTUURFESTIVAL WAARDIGE VERVANGER VAN SCHOOLFEESTEN

JRL verlengt de zomer met Awesummer

MARC CLEUTJENS

,,Oeh, ik heb Diggie Dex in zijn shirt kunnen kijken." Fleur is opgetogen van het concert dat de bekende Nederlandse rapper woensdagmiddag verzorgde op het Jacob-Roelandslyceum. Daar werd het Awesummer Festival gehouden waarmee de school aan de Grote Beemd een hele middag muziek, dans, rap, fotografie en sport presenteerde. Na het concert volgde natuurlijk een jacht op handtekeningen en werden selfies gemaakt.

Het Awesummer Festival wordt opgezet door een team van zes docenten die ondersteuning krijgen van een groep leerlingen. ,,De reden dat we dit festival houden is de strengere alcoholwetgeving", vertelt docent biologie en organisator Edwin de Laat. ,,In plaats van schoolfeesten in de kroeg willen tweejaarlijks een festival organiseren en de leerlingen zo een heerlijk feest voorschotelen. Als de zon zo schijnt als vandaag, kun je gerust zeggen dat we de zomer een beetje verlengen met Awesummer."

Anne, derdejaars leerling op het gymnasium, zat mee in de organisatie. ,,We hebben elke week vergaderd over het programma", vertelt Anne. ,,Vandaag helpen we met een hele ploeg mee met opbouwen en afbreken. Ook hebben we alle aanplakborden zelf gemaakt." Docent De Laat zegt dat vooral de cultuurleerlingen de kans krijgen zich te profileren op deze dag. ,,De volgende keer betrekken we ook het Econasium erbij. Het organiseren van een festival betekent ook dat je moet letten op de begroting en je budget in de gaten moet houden."

Naast een ijzersterk muziekprogramma, bood het Awesummer Festival foodtrucks met patat, schaafijs en crèpes, maar konden ook cupcakes gekocht worden bij de twaalf leerlingen die in het voorjaar naar Bolivia reizen om weeshuiskindjes te helpen. ,,We worden gesponsord door supermarkten uit Boxtel en Haaren en hopen zoveel mogelijk lekkere toetjes te verkopen", vertelt derdejaars Julie Schalk. ,,De opbrengst is voor projecten in Bolivia. Verder moet iedereen zelf aan de slag om de reissom bij elkaar te sparen. Ik ga auto's stofzuigen, tuinieren en aardbeien plukken."

Met optredens van schooldeejays en Baby Blue werd het buitenprogramma afgesloten. In de aula waren optredens van onder meer Jenthe Herbers en Myrthe Hendrix. Ook kon meegedaan worden aan leuke proefjes. (Foto: Peter de Koning).