De reconstructie van het centrum in Liempde is gestart in de Barrierweg.
De reconstructie van het centrum in Liempde is gestart in de Barrierweg. Foto: Annelieke van der Linden

informatieavond op 26 september

Reconstructie Liempde:
wekelijks inloopuurtje

In alle vroegte werden maandag vier kastanjebomen uit het Concordiapark in Liempde verwijderd. Vervolgens lag al snel het kruispunt van de Barrierweg met de Roderweg open. De herinrichting van het dorpscentrum is nu echt begonnen...

Om iedereen nogmaals op de hoogte te stellen van de werkzaamheden, de fasering en planning, organiseert SPPiLL in samenwerking met de gemeente en Jan van den Boomen BV, het bedrijf dat na een aanbesteding werd aangesteld als aannemer, een informatieavond op maandag 26 september.

Daarnaast wordt op maandag wekelijks een inloopuur gehouden van 09.30 tot 10.30 uur in het oude Liempdse raadhuis. De eerste sessie vindt al plaats op 26 september, laat Ad van Rooij van Jan van den Boomen BV weten. Hij is aangesteld als omgevingsmanager en is te bereiken op telefoonnummer 06-22 51 63 65. Joost van Creij is uitvoerder en te bereiken via 06-10 97 85 02.

Naast vervanging van de riolering en herinrichting van de straten, wordt het centrum aantrekkelijker gemaakt. Zo krijgt het Concordiapark een opknapbeurt en wordt dit groene gedeelte samen met kiosk omgedoopt tot 'muzikaal plein'. Het Raadhuisplein krijgt de naam 'ontmoetingsplein' en het gedeelte voor café 't Wapen van Liempde wordt met ruimere terrasjes en seizoensparkeren een 'culinair plein'. Om fietsers, wandelaars en mindervaliden meer lucht te geven in het centrum, worden autowegen versmald en komt er een duidelijke verbinding tussen het centrum en D'n Tip, het terrein waar onder meer oplaadpunten voor fietsen komen. Gestart wordt in de Barrierweg (het gedeelte vanaf de kruising met de Roderweg tot aan keurslagerij Beerens) en de Keefheuvel (van Broekegangske tot Den Achterhof) wordt de riolering vervangen en opnieuw ingericht.