Volop activiteiten tijdens
Burendag Oranjefonds

Het Oranje Fonds heeft als doel contacten en verbindingen te leggen tussen groepen mensen, waardoor de organisatie allerlei sociale initiatieven steunt. Zo wordt jaarlijks een Burendag georganiseerd, waarvoor wijken en straten plannen konden indienen voor activiteiten op 24 september en een financiƫle bijdrage van het Oranje Fonds kunnen krijgen. Ook in Boxtel en Esch vinden komend weekeinde allerlei activiteiten plaats.

Zo zijn inwoners welkom bij buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje voor koffie. Bovendien kunnen ze daar spullen verko-

pen. In diverse Boxtelse straten worden buurtfeesten georganiseerd. Zo wordt in de Julianastraat een gezellig samenzijn met buren georganiseerd en krijgen kinderen kans op straat te spelen. In Gemonde gaan vrijwilligers aan de slag om de binnentuin van seniorencomplex Rietstok te verfraaien. In Esch kunnen mensen op de koffie in de moESCHtuin aan de Witvensedijk 2B. In de gezamenlijke moestuin van het dorp - kunnen de bezoekers ook actief bezig zijn. Van bijenwas mogen ze zeepjes, zalfjes en kaarsen maken. Van 14.00 tot 18.00 is de tuin geopend voor bezoek.

Ook woon-zorgcomplex Buitenhuis in Esch, onderdeel van Zorggroep Elde, opent haar deuren, van 13.00 tot 17.00. Onder het mom 'Kom kennismaken met het Buitenhuis', is bezoek welkom aan Het Nieuwland 2.

Gemonde

Burgerkoningschieten

Het Gemondse gilde Sint-Joris & Sint-Catharina houdt zondag 2 oktober een speciale wedstrijd koningschieten voor niet-leden. De winnaar bij deelnemers van 16 jaar en ouder wordt uitgeroepen tot burgerkoning, voor jeugdige schutters staat de titel burgerprins op het spel. De schutters richten hun pijlen van de kruisboog op een houten respectievelijk gipsen vogel die in de ruim twaalf meter hoge schutsboom wordt geplaatst bij gildeaccommodatie Datmunda. Wie het laatste stukje van de koningsvogel neerhaalt, is winnaar. Belangstellenden kunnen zich om 13.30 uur inschrijven in sportpark De Laat aan de Kaal Hoefsteeg.