Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

startschot klinkt op 25 september

Profielloop in Gemonde telt al 160 inschrijvingen

Een hardloopevenement organiseren als onderdeel van het eindexamen. Dat leek David Mornout uit Gemonde en Robin Bogers uit Sint-Michielsgestel, leerlingen van gymnasium Beekvliet, een goed idee. Het duo startte maanden geleden met de organisatie en zondag 25 september is het zover: dan vindt de Profielloop plaats in Gemonde.

,,In Gemonde werd vroeger al een loopevenement gehouden, de Keienloop. Die is er niet meer, terwijl je hier hele leuke hardlooproutes hebt", vertelde David eerder in deze krant. Het parcours is grotendeels onverhard en leidt de deelnemers langs de mooiste stukjes van Gemonde. Lopers kunnen kiezen uit 5,5 of 11 kilometer. Deze afstanden gaan om 11.00 uur van start en hebben een eigen parcours. Beide routes gaan richting de hooibrug. Vervolgens buigen de deelnemers aan 11


Vogeltjesmarkt Liempde

Vogelvereniging De Notenkraker houdt zaterdag 24 september van 07.30 tot 11.00 uur haar maandelijkse vogel- en kleine huisdierenmarkt in en rond de accommodatie van handboogschutterij L'Union, Heidezoom 2. De entree bedraagt 1,50 euro, kinderen hebben gratis toegang.

kilometer af naar Sint-Michielsgestel. Voorafgaand aan de wedstrijd vindt om 10.30 uur een Kidsrun plaats voor leerlingen van de basisschool. De kosten voor de jeugdloop bedragen 1 euro, terwijl deelnemers aan de 5,5 en 11 kilometer respectievelijk 2,50 en 4 euro kwijt zijn. Vooraf inschrijven is mogelijk via www.facebook.com/profielloop2016. Mensen die geen Facebook-account hebben, maar wel mee willen doen, kunnen een e-mail sturen naar David Mornout: davidmornout@live.nl. Daarnaast is het mogelijk om op de dag zelf nog in te schrijven. Start en finish is bij voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg, waardoor kleed- en doucheruimte aanwezig zijn. Het inschrijfbureau gaat om 09.00 uur open. Na afloop van de hardloopwedstrijden wordt om 12.30 uur een prijsuitreiking gehouden.

Of de Profielloop ook een tweede editie krijgt, is nog niet zeker. ,,We hopen dat er nieuwe mensen opstaan", zei David eerder in Brabants Centrum.

FOTO BOVEN: Klaar voor de start! Op zondag 25 september staat de Profielloop in Gemonde op het programma. Robin Bogers (links) uit Sint-Michielsgestel en David Mornout uit Gemonde organiseren het evenement als opdracht voor gymnasium Beekvliet. (Foto: Annelieke van der Linden).