Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's Up, Senna?

Boxtel, Lennisheuvel en Liempde barsten van het talent. Dat bleek zaterdag maar weer eens tijdens de vijfde Uitmarkt in Podium Boxtel. Het programma zat barstensvol optredens van jonge, getalenteerde kinderen die aan de weg timmeren en dromen van een professionele carrière in de zang-, dans- of muziekwereld.

Zoals Senna Smulders uit Liempde. De elfjarige zangeres, die op basisschool De Oversteek zit, kreeg haar publiek muisstil toen ze in de bomvolle foyer van Podium Boxtel het prachtige 'Als alle lichten zijn gedoofd' van Marco Borsato zong.

Waarom heb je voor dit lied gekozen? ,,Ik houd heel erg van de liedjes van Marco Borsato", vertelt Senna. ,,Ze zijn echt mijn favoriet omdat ze ergens over gaan. Het zijn eigenlijk hele mooie verhalen die me raken."

Zing je vaak? ,,Zingen is heerlijk", lacht Senna. ,,Ik zing graag thuis, maar ook als ik met vriendinnen ben of op een feestje." Het optreden van de Liempdse viel in de smaak. ,,Goed gedaan, Senna!", jubelden enkele kinderen van Angela's Project, die ademloos hadden geluisterd en na het optreden een handje kwamen geven. ,,Nee, we kennen Senna eigenlijk niet, maar we zitten in dezelfde kleedkamer", lacht het duo.

Heb je zangles, Senna? ,,Jazeker. Ik volg lessen in Liempde en dat is leuk. Ik hoop later veel vaker te kunnen optreden."

Aan podiumervaring geen gebrek overigens. Senna was al eerder op tal van evenementen te zien en te beluisteren. Bovendien deed ze eerder dit jaar mee aan The Voice Kids, waar ze de 'blind auditions' haalde en op de valreep afviel. De coaches vonden de Liempdse net iets te jong om door te gaan. ,,Maar Ali B zei dat ik volgend jaar weer mee moet doen", vertelde Senna eerder in Brabants Centrum.

De zangeres werd uit drieduizend aanmeldingen gekozen. Ze kregen de kans een lied te zingen voor Marco Borsato, Ilse DeLange en Ali B. Nadat ze was afgevallen, was er een woord van troost van haar grote idool Marco Borsato. ,,Hij is mijn grote voorbeeld. Hij kan heel hoog en heel laag zingen en heeft een mooie stem."

FOTO RECHTS: Senna Smulders zingt een lied van Marco Borsato tijdens de Uitmarkt in Podium Boxtel. (Foto: Peter de Koning).