Ponyrijden én een extra terras in Oisterwijkstraat

'Unieke' Boxtel Oost Dag houdt vast aan haar succesformule

Lonneke Hoondert

,,Zodra we het programma gaan omgooien, gaat de Boxtel Oost Dag lijken op andere evenementen. Dat willen we niet. Dit evenement is uniek en dát moet zo blijven", benadrukt voorzitter Jan de Vreede van stichting Wijkorgaan Boxtel-Oost. De zesde editie van het wijkfeest dat de sociale cohesie in Oost moet versterken, vindt zondag 25 september van 11.00 tot 16.00 uur plaats.


Certificaat voor

Proef! Culinair

Proef! Culinair is deze week uitgeroepen tot een gecertificeerde foodspecialiteitenwinkel. De eigenaren Marco Vermeijs en Yvon Goossens runnen hun zaak aan de Molenstraat in Boxtel en werden deze week verrast. ,,Wij hebben bewezen dat wij aan meer dan honderd kwaliteitseisen voldoen die gesteld worden door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland."

De stichting is een initiatief van het Vakcentrum Kaas & Delicatessen, de brancheorganisatie voor zelfstandige detaillisten in de sectoren 'food' en 'fast moving consumer goods'. Met het opstellen van een transparante checklist stelt de stichting ondernemers in staat om de kwaliteit van de bedrijfsvoering te verbeteren. Op het moment dat de ondernemer aan de eisen voldoet, kan hij zich aanmelden om in aanmerking te komen voor het certificaat. De door de ondernemer ingevulde lijst wordt door een onafhankelijke controleur in de winkel gecheckt. Pas na zijn goedkeuring wordt overgegaan tot certificering.

,,Met de breedte en de diepte van het assortiment, deskundig en betrokken personeel, productkwaliteit en goede kennis onderscheiden wij ons als foodspeciaalzaak van andere aanbieders", stellen Vermeijs en Goossens. ,,Dit betekent wel dat wij ons moeten blijven scholen en verbeteren om de consument op de juiste manier te blijven helpen bij de aankoop."

De activiteiten tijdens de Boxtel Oost Dag zijn nagenoeg hetzelfde als vorig jaar. Het Wijkorgaan houdt vast aan een 'format' maar bezoekers zullen zondag tóch een aantal nieuwe publiekstrekkers treffen in het gebied tussen gemeenschapshuis De Rots en winkelcentrum Oosterhof. Daar worden ook dit jaar liefst 75 markt- en informatiekramen opgezet. Op het grasveld rechts van De Rots strijkt de Kinderboerderij neer. Niet alleen met een kraam, de medewerkers brengen óók een pony mee, waar ritjes op kunnen worden gemaakt. Faes Entertainment zet op het grasveld allerlei attracties neer, die allemaal in het teken staan van het thema 'Beestenboel'.

Terrassen

Waar voorheen bij De Rots en voor en achter Oosterhof verkoeling kon worden gezocht op de terrassen mét tapvergunning, kan dat tijdens deze editie ook in de Oisterwijkstraat. ,,We hebben een vierde terras toegevoegd. Zo zijn de pleisterplaatsen wat meer gespreid over het hele gebied", licht De Vreede toe.

De politie is tijdens de Boxtel Oost Dag weer van de partij en zal post vatten op haar gebruikelijke plek op de hoek van de Hendrik Verheeslaan. Daarnaast keert de brandweer na twee jaar afwezigheid - vanwege tegelijk geplande brandweerwedstrijden - terug. ,,Daar ben ik erg gelukkig mee", aldus de voorzitter. ,,Ze nemen drie voertuigen mee en halen 'watergrappen' uit met kinderen."

In plaats van een enkel voetbalparcours, worden deze editie twee circuits uitgezet rondom Oosterhof. Ook wordt de podiumvrachtwagen volgens De Vreede vervangen voor een klein open podium. ,,Er komen in totaal zestien fantastische muziekgroepen, een tot disco omgebouwde brandweerwagen en een open podium. Daarom hebben we dit jaar geen grote naam geboekt. Er is vertier genoeg."

Zoals ieder jaar geeft turnvereniging Tabitta demonstraties en óók de huifkar keert terug op het evenemententerrein. ,,Alleen dubbeldekker The Red Lady laat het afweten. Die is helaas defect."

Het complete programma van de Boxtel Oost Dag is te vinden op www.boxtel-oost.nl.