Buurtverbinders José van Weert, Bernadette Meijs, Pierre van den Oord en Patrick Schevers gaven onder het genot van koffie en gebak uitleg over het nieuwe buurtplatform Naastebuur.nl. (Foto: Peter de Koning).
Buurtverbinders José van Weert, Bernadette Meijs, Pierre van den Oord en Patrick Schevers gaven onder het genot van koffie en gebak uitleg over het nieuwe buurtplatform Naastebuur.nl. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

presentatie buurtplatform op boxtel oost dag en herfstfair

Digitaal platform Naastebuur is live

Een aankondiging van Burendag op zaterdag 24 september, een computerkast en vijverpomp die aangeboden worden, de vraag om hulp bij het herstellen van muurschilderingen en het laatste nieuws in de wijk. Al deze aspecten zijn te vinden op het nieuwe digitale buurtplatform Naastebuur.nl. De website is al enige weken online en vrijdag tijdens de weekmarkt officieel gepresenteerd aan het publiek. Met koffie en gebak in de mobiele huiskamer van woonstichting Sint-Joseph...

Naastebuur.nl richt zich voorlopig op de wijken Centrum-Breukelen en Oost. ,,Het belangrijkst is dat mensen elkaar beter weten te vinden", lichtte Bernadette Meijs toe. De penningmeester van gemeenschapshuis De Rots meldde zich samen met Patrick Schevers, José van Weert en Pierre van den Oord aan als buurtverbinder. Het viertal gaat ervoor zorgen dat Naastebuur.nl bekend wordt onder de wijkbewoners. Zo worden binnenkort verschillende inloopbijeenkomsten gehouden om mensen te informeren over Naastebuur. Daarnaast presenteren de buurtverbinders het buurtplatform op de Boxtel Oost Dag (zondag 25 september) en de Herfstfair (zondag 2 oktober).

verbinden

De buurtverbinders, die speciaal zijn opgeleid om wijkbewoners wegwijs te maken op het digitale dorpsplein, ontvingen vrijdag uit handen van Hanneke van Stokkom, grondlegger van het initiatief, een certificaat dat ze de opleiding met goed gevolg hebben afgelegd. ,,Naastebuurtje is te vergelijken met een bord in de bibliotheek waarop je kunt zien wat er allemaal te vinden is in een gemeente. Het platform maakt zichtbaar wat er in een gemeente leeft", aldus Van Stokkom.

De lancering trok veel bekijks. Ook burgemeester Mark Buijs was aanwezig. Hij prees het initiatief. ,,Mensen met elkaar verbinden is ontzettend belangrijk. Dit is een geweldig voorbeeld."

FOTO BOVEN: Buurtverbinders José van Weert, Bernadette Meijs, Pierre van den Oord en Patrick Schevers gaven onder het genot van koffie en gebak uitleg over het nieuwe buurtplatform Naastebuur.nl. (Foto: Peter de Koning).


Veilige routes Selissen

Vanuit het standpunt dat iedereen makkelijk en veilig bij winkels en school moet kunnen komen in de Boxtelse wijk Selissenwal, heeft een werkgroep van Platform Selissen samen met kinderen én mensen die wat moeilijker ter been zijn gekeken naar diverse knelpunten.

Woensdag 28 september wordt in gemeenschapshuis De Walnoot aan de Reginahof om 20.00 uur een eerste presentatie verzorgd over een mogelijke veilige route. De werkgroep vraagt bezoekers of zij achter hun ideeën staan om de wijk beter begaanbaar en veiliger te maken, meldt secretaris Marria van den Hoven van het wijkorgaan.