Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

openbaar toernooi op vrijdag 7 oktober

De Adelaar wordt 'pokerroom' tijdens voorronde NK teams

Partycentrum De Adelaar vormt, net als vorig jaar, het decor voor een voorronde van het Nederlands Team Kampioenschap Poker. Verspreid door heel Nederland worden zo'n vijftig voorrondes gespeeld. Vrijdag 7 oktober wordt De Adelaar aan de Baroniestraat omgetoverd tot een 'pokerroom' waar de deelnemers in de eerste plaats te strijden om het beste pokerteam van Boxtel worden.

De beste twintig procent van het totaal aantal pokeraars van de voorronde gaat door naar de halve finales. Ook in Boxtel en omstreken kan iedere pokerliefhebber zich met een team inschrijven en zich misschien wel kronen tot Nederlands kampioen. Daarnaast maken ze ook nog kans de nationale titel in de wacht te slepen. ,,Dit is het enige pokerkampioenschap voor teams in Nederland en het mooie is dat het zeer toegankelijk is voor de vele amateurpokeraars die ons land rijk is" aldus Mathijs Jonkers, organisator van het Kampioenschap.

Iedereen die mee wil doen, kan zich via de website www.onkpoker.nl inschrijven. De deelnamekosten bedragen 12,50 euro per persoon. Een team bestaat uit vier spelers. Mensen die geen compleet team hebben, kunnen op de website een oproep doen om extra teamgenoten te werven. Jonkers: ,,Om mee te doen hoef je geen pokerkoning te zijn. Waar sommige deelnemers al sinds jaar en dag pokeren, spelen anderen het spelletje hier pas voor het eerst. Het Nederlands Team Kampioenschap Poker is een evenement dat voor iedereen toegankelijk is. De aanwezige toernooidirecteur en aankleding van de ruimte met professionele pokertafels geeft de spelers het gevoel dat ze aan een professioneel toernooi in een casino deelnemen." Er wordt niet om geld gespeeld, maar om de eer. Pokeren voor prijzen is niet toegestaan in Nederland. De voorronde in De Adelaar begint om 20.00 uur.

FOTO BOVEN: In februari werd partycentrum De Adelaar al eens omgetoverd tot 'pokerroom'. (Foto: Albert Stolwijk).