Peggie Peters, Janny Verwijmeren, Marja Wiggers en directeur Kees van den Boom voor de jubilerende basisschool De Beemden in Boxtel. (Foto: Henk van Weert).
Peggie Peters, Janny Verwijmeren, Marja Wiggers en directeur Kees van den Boom voor de jubilerende basisschool De Beemden in Boxtel. (Foto: Henk van Weert). Foto: Henk van Weert

Basisschool De Beemden viert jubileum

Voor de 213 leerlingen van basisschool De Beemden aan het Apollopad in Boxtel is het vrijdag 30 september groot feest. Samen met leerkrachten en ouders vieren ze die dag dat de school veertig jaar bestaat. Tijdens het robijnen jubileum klinkt vooral veel tromgeroffel.

HENK VAN WEERT

Met uiteenlopende, vaak ludieke acties hebben de leerlingen vorig schooljaar zelf al het nodige geld bijeen gebracht, vertelt intern begeleider Peggie Peters, die de jubileumcommissie leidt. ,,Er werden lege flessen ingezameld, maar bijvoorbeeld ook vetbollen gemaakt en verkocht om vogels de winter door te helpen. Elke groep had een eigen actie. Maar de sponsorloop die we vlak voor de zomervakantie hielden, leverde veruit het meest op. Uiteindelijk staat de teller op ruim drieduizend euro. Een fantastisch resultaat", glundert Peters.

Het geld wordt onder meer gebruikt om slagwerkworkshops te houden. Dat idee is afkomstig van adjunct-directeur Janny Verwijmeren die inmiddels al 38 jaar aan de school is verbonden en ook les geeft aan de kleuters. Ze vertelt dat de workshops worden verzorgd door Jambo Afrika. ,,Je wordt zó vrolijk van al dat getrommel. Het brengt je in een echte feeststemming. Volgende week vrijdag hebben we een continu-rooster en krijgen alle leerlingen slagwerkles. Dat resulteert aan het einde van de dag in een prachtig optreden."

Marja Wiggers knikt: ,,We mogen voor dat optreden de aula van het Jacob-Roelandslyceum gebruiken. Zelf beschikt onze school niet over een zaal die groot genoeg is en al helemaal niet over een geschikt podium. Je begrijpt dat we heel blij zijn dat we in het JRL terecht kunnen." Wiggers heeft het ontstaan van De Beemden helemaal meegemaakt. ,,Ik begon met de kleuters op Duinendaal toen onze school nog gebouwd moest worden. Sinds twee jaar ben ik met pensioen, maar als vrijwilliger voel ik me nog altijd nauw verbonden met deze school."

Volgende week blikt Brabants Centrum uitgebreid terug op de historie van basisschool De Beemden. Dan komt ook directeur Kees van den Boom aan het woord.

FOTO ONDER: Peggie Peters, Janny Verwijmeren, Marja Wiggers en directeur Kees van den Boom (v.l.n.r.) voor de jubilerende basisschool De Beemden in Boxtel. (Foto: Henk van Weert).