Kay Karssemakers (links op de foto) eindigde zondag in Den Dungen als tweede tijdens het NK motorcross in de categorie 85cc grote wielen. (Foto: familie Karssemakers). Foto: Familie Karssemakers

TWEEDE PLEK IN EINDKLASSEMENT NK 85 CC GROTE WIELEN

Kay (12) reservekampioen motorcross

De 12-jarige motorcrosser Kay Karssemakers uit Boxtel heeft zondag tijdens de laatste wedstrijd om het Nederlands kampioenschap 85 cc grote wielen in Den Dungen beide manches gewonnen. De eerste plaats in het dagklassement leverde de coureur van team Beursfoon KTM ook de nationale reservetitel in deze categorie op.

Na het goede resultaat van week eerder, toen hij in Delfzijl beide manches in de voorlaatste wedstrijd won, begon Kay vol goede moed aan de tijdtraining en klokte verschillende snelle ronden. Aan het einde was zijn snelste tijd goed voor een tweede positie en keerde Kay tevreden terug naar het rennerskwartier.

In de eerste manche kwam Kay niet goed uit het starthek en hij begon buiten de top 10 aan de wedstrijd. De jeugdige coureur zette echter meteen de aanval in en waardoor hij na één ronde wist door te komen op een vierde plaats. Kay bleef sterk rijden en wist ook de derde man te passeren. Vervolgens liep de top 3 weg bij het overige deelnemersveld en er stond een mooi gevecht om de leiding. Kay ging op jacht en sloeg op het juiste moment toe, nam de koppositie in de wedstrijd over, wist deze tot aan de finish vast te houden en won.

In de tweede manche startte Kay veel beter en ging hij meteen op kop over zijn thuiscircuit. Hij wist zijn positie vast te houden onder toeziend oog van veel supporters, familie en vrienden die hem aanmoedigden. Het werd een spannende manche waarin de verschillen klein waren, maar toch trok Kay aan het langste eind en won ook de tweede manche.

Met deze dubbelslag won Kay de seizoensafsluiter van het Nederlands kampioenschap 85cc in Den Dungen. Doordat hij het maximale aantal punten behaalde, wist hij in het eindklassement op te klimmen naar de tweede positie en mag hij zich vicekampioen van Nederland noemen in de categorie 85 cc grote wielen. Het motorcrostalent kijkt tevreden terug kijken op zijn eerste jaar in deze klasse waarin hij het opnam tegen jongens die twee tot drie jaar ouder waren. Volgend jaar komt Kay opnieuw uit in deze categorie.

FOTO BOVEN: Kay Karssemakers (12) uit Boxtel won zondag in Den Dungen de laatste wedstrijd om het NK motorcross in de klasse 85 cc grote wielen. (Foto: familie Karssemakers).