BOXTELSE HOCKEYMANNEN STEKEN IN GROTE VORM

MEP boekt benauwde zege op Hopbel

Zowel de mannen als de vrouwen van MEP pakten zondag hun tweede competitiezege. De hockeyvrouwen klopten het Schijndelse Hopbel met 1-0, de mannen waren te sterk voor de Veghelse nieuwkomer Geel Zwart: 5-1.

Onder prachtige weersomstandigheden begon de piepjonge MEP-ploeg aan de derby tegen Hopbel. In de beginfase waren de Schijndelse vrouwen fysiek sterker en lieten ze zien wat meer ervaring in de ploeg te hebben. Gaandeweg de eerste helft raakten beide ploegen wat meer in evenwicht. Een fraaie solo van Ivet van Schaijk werd niet beloond. De eerste strafcorner was voor MEP en werd door Marleen Bordat snoeihard ingeslagen: 1-0. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft was absoluut voor de gasten. Hopbel kwam sterk opzetten en MEP zag geen mogelijkheid om onder die druk uit te komen. De Schijndelse vrouwen joegen op de gelijkmaker, maar vonden steeds de uitblinkende doelvrouw Amber Kools op hun weg. Vooral de reddingen bij de strafcorners getuigden van grote klasse.

In de slotfase kreeg MEP nog een kans om de voorsprong uit te bouwen. Het eindsignaal kwam als een verlossing. Coach Inge Poelmans vond dat MEP zeker niet haar beste wedstrijd had gespeeld en ze noemde het een overwinning met geluk. Keepster Kools was 'vrouw of the match'. De Boxtelse hockeysters zijn met nog drie andere ploegen ongeslagen.

Zondag 25 september speelt MEP tegen het eveneens ongeslagen Weert. Dat wordt een heel moeilijke wedstrijd, aldus Poelmans. Afslag in Weert om 12.45 uur.

TOPVORM

De hockeymannen van MEP hadden zondag maar één helft nodig om Geel Zwart op de knieën te krijgen. MEP begon ongelukkig door een eigen doelpunt in de beginfase. Snel daarna scoorde Tom Strüber op aangeven van Stijn Koesen tegen: 1-1. Geel Zwart speelde halfcourt en het werd een saaie eerste helft met veel schuiven en weinig kansen. Coach Erik Verzijden legde in de rust de vinger op de zere plek. De spitsen van MEP moesten niet zelf de bal op gaan halen, maar diep staan en bereikbaar blijven.

Dat recept werkte. Aanvoerder Koesen bracht opnieuw Strüber in stelling: 2-1. MEP drukte door en de Veghelaren werden overlopen. Michiel van Schijndel scoorde met een prachtige backhand 3-1. Daarna was het de beurt aan aanvoerder Koesen zelf: 4-1. De in topvorm verkerende Strüber maakte zijn derde van de middag en bepaalde de eindstand op 5-1. De Boxtelse mannen kregen nog legio mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak.

Door deze overwinning staat de ploeg van coach Verzijden op doelsaldo bovenaan. Dat zegt volgens Verzijden nog niets, maar hij zit wel op schema. Zondag 25 september volgt de lastige uitwedstrijd tegen Weert en dan moet de ploeg er opnieuw staan. Afslag in Weert om 14.45 uur.

FOTO BOVEN: Ivet van Schaijk stevent af op het doel van Hopbel en zal haar ploeg op voorsprong zetten. (Foto: Albert Stolwijk).

EERSTE SEIZOENSZEGE VOOR BOXTELSE CUBS

Rugbyjeugd Ducks wint van Haagsche RC in 'Wielakker'

Op de dag dat het 40-jarig bestaan van rugbyclub Ducks werd gevierd, moest het jeugdteam van de Cubs (12-13 jaar) voor de competitie aantreden tegen Haagsche RC. Het werd een spannende wedstrijd van twee teams die aan elkaar waren gewaagd en werd gewonnen door de thuisploeg in sportpark Den Wielakker.

HRC had meer balbezit doordat het technisch wat beter was. Ducks moest het meer hebben van hard werken. Dit werd vlak voor rust beloond doordat captain Rens van de Wetering vanaf het middenveld aan een solo begon. De Haagse verdediging werd verrast en een 5–0 voorsprong was het gevolg. Vlak voor rust was de Ducks-lijn te traag opgesteld. Hierdoor kon HRC de lijn uitspelen en de 5- 5 op het scorebord zetten. Hierna was de wedstrijd lang in evenwicht.

Vlak voor tijd gooide Ducks er nog een slotoffensief tegenaan. De voorwaartsen, met Mauro Saccomani en Lucas de Geus in een goede rol, zette de aanval op tegen de trylijn van HRC. Na voldoende druk ging de bal de lijn in. Als laatste lanceerde Justin van Rooij de winger, die de winnende try scoorde in de laatste minuut van de wedstrijd. Hierdoor werd met 10-5 de eerste overwinning van het seizoen behaald.

Hierna lieten de veteranen van Ducks, afkomstig uit alle windhoeken van Nederland, zien dat ze het spel nog niet verleerd zijn. De bezoekers van Oysters Oisterwijk werden met een nederlaag naar huis gestuurd.

Voor 14- tot en met 17-jarigen zijn er komende weken dinsdag om 20.00 uur speciale trainingen om kennis te maken met rugby. Iedereen kan daarbij aansluiten.

heropent baan

De afgelopen zomer is de atletiekbaan van de Boxtelse vereniging Marvel gerenoveerd. Zondag 2 oktober wordt op feestelijke wijze stilgestaan bij de afronding van de werkzaamheden.

Wethouder Herman van Wanrooij opent de atletiekbaan officieel om 09.30 uur en geeft vervolgens het startschot voor allerlei sportieve activiteiten. Voor de pupillen wordt vervolgens een speciale Athletics Champs-wedstrijd gehouden, terwijl de junioren technische nummers kunnen beoefenen. Voor de senioren zijn enkele trimroutes uitgezet en ook de wandelaars leggen een tocht af.