Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

Softbalsters JRC Ducks overklast door Alphians

Honkballers winnen nipt van Nuenen

De honkbalmannen van JCR Ducks wisten zondag 18 september tijdens een uitwedstrijd Nuenen nét te overtroeven: 14-13. De vrouwen van Ducks softbalden zondag tegen de Alphians in Alphen aan den Rijn en verloren met 14-5.

In Boxtel verloren de softbalsters eerder met 10-0 van de nummer drie op de ranglijst. In de eerste inning lukte het de openingsslagvrouw Janne de Haan van Ducks al snel om te scoren door meerdere doorgeschoten ballen. Meteen daarna lieten de dames van Alphians zien dat zij een zeer sterke slagploeg zijn en sloegen vier honkslagen. Hierdoor haalden zij drie keer de thuisplaat. Tussenstand: 3-1.

De tweede inning begon aanvallend beter voor Ducks. Er werd meteen een driehonkslag door Inge van Geel geslagen. De slagvrouwen die daar op volgden, gingen meteen uit, waardoor geen punten werden behaald. Daarna scoorde Alphians. Dit bracht de tussenstand op 4-1.

Ducks leek in de derde inning eindelijk gewend aan de werper van Alphians en er werden nu drie honkslagen geslagen en drie punten gescoord. De thuisploeg zette echter een nog sterkere slagbeurt en liep uit naar 8-4.

Ook in de vierde inning was Ducks kansloos tegen het sterke team van Alphians. Er werd nog een puntje gesprokkeld, maar Alphians wist Ducks wederom aan slag te overklassen.Tussenstand: 14-5.

In de vijfde inning kreeg Ducks een laatste kans om de achterstand te verkleinen, maar het lukte niet om de slagkracht van Alphians te evenaren. Hierdoor werd de eindstand 14-5 in vijf innings in het voordeel van Alphians.


Beste slagvrouw Ducks: Inge van Geel (1.000)

Homerun

De mannen uit het eerste team van JRC Ducks speelden zondag hun op één na laatste wedstrijd van het seizoen tegen HSC Nuenen 1. Dit duel kon cruciaal zijn in de strijd om de tweede plek van de derde klasse, waardoor Ducks gebrand was om te winnen. Nuenen begon door een punt te scoren op twee honkslagen. De Boxtelse formatie sloeg terug en scoorde drie punten op drie fouten en een hard geslagen tweehonkslag van Sherwin Theodora.

Jeroen van Nes incasseerde in de daaropvolgende inning een punt waardoor de stand 3-2 werd. Door middel van een tweetal honkslagen trok Nuenen de stand gelijk naar 4-4. De Boxtelaren reageerden met liefst zeven honkslagen waaronder tweehonkslagen van Jan van der Wielen en Remco van Nistelrooij. In totaal behaalde Ducks vier punten in de inning.

In de vijfde inning liet Ducks wederom een punt aantekenen via een verre homerun van Churendi Weeks. Door goede honkslagen van Bram van der Horst en Max Denteneer kwam Ducks in een goede positie om te scoren. Weeks werd raak gegooid met alle honken vol waardoor een punt binnenkwam. Met alle honken vol sloeg Yannick Brechenmacher twee teamgenoten binnen wat de tussenstand naar 12-4 bracht.

De wedstrijd leek gespeeld maar in de zevende inning kwam Van Nes in de problemen en kreeg de nodige punten tegen, waarna hij afgelost werd door John de Windt. Het lukte De Windt echter niet om te overtuigen en hij incasseerde drie punten over twee slagmensen. De tussenstand was 12-11. Denteneer loste hem af en de nodige nullen werden gemaakt. De Windt herstelde zijn foutjes aan slag door een verre tweehonkslag te slaan waardoor hij later op een fout kon scoren. Nuenen toonde vervolgens veerkracht. De ploeg sloeg liefst twee punten binnen en trok daarmee de stand gelijk: 13-13.

In een spannende achtste inning kwamen de Boxtelaren nog met een afgedwongen fout tot scoren: Rogelio Cicilia sloeg een harde bal naar de tweede honkman, die moeite had met het verwerken van de geslagen bal. Cicilia rende zo hard als hij kon en was safe. Weeks kon hierdoor scoren en de eindstand bleek bereikt. Denteneer gooide de wedstrijd op slot en Ducks won met 14-13.

Beste slagman aan de zijde van Ducks: Churendi Weeks met 3 uit 5 (0.600), waaronder een homerun.

Uitslagen zaterdag 17 september

Beeball: Ducks - Starlights        9-14

Honkbal asp.: PSV - Ducks        17-3

Softbal pup.: Stags - Ducks        8-7

Softbal pup.: Ducks - Stags        3-10

Honkbal pup.: Ducks - All-In        12-1

Honkbal jun.: Ducks - Wizards/B.         13-11

Uitslagen zondag 18 september

Honkbal sen.: Ducks 1 - Nuenen 1        14-13

Softbal sen.: Alphians 1 - Ducks 1        14-5

Honkbal sen.: Bullfighters 1 - Ducks 2        12-7

Programma zaterdag 24 september

Honkbal asp.: Uden Red Sox - Ducks        13.00