TWEEDE NEDERLAAG VOOR LIEMPDENAREN

Arbitrale dwaling kost DVG zege

Vierdeklasser DVG heeft de eerste thuiswedstrijd in het nieuwe seizoen ongelukkig verloren: 2-3. BMC was sterker dan de Liempdenaren, maar profiteerde wel van een misser van de scheidsrechter die ten onrechte een treffer goedkeurde.

In de eerste helft had DVG weinig in te brengen tegen de aanvalsdrift van BMC. In de vijfde minuut ontsnapte de thuisploeg aan een vroege achterstand, maar moest die niet veel later toch incasseren. Een slecht opgeruimde bal kwam bij een BMC'er die niet twijfelde en snoeihard de voorsprong op het scorebord zette: 0-1.

In de 34e minuut werd de voorsprong voor BMC verdubbeld. Na een opeenstapeling van fouten in de defensie van de Liempdenaren kwam de bal bij een Berlicumse aanvaller die Mark Faes eenvoudig omspeelde: 0-2. Kort voor rust ontsnapte DVG aan een grotere achterstand. Een goed teruggelegde bal werd naast het doel geschoten. Nog voor het rustsignaal scoorde DVG de aansluitingstreffer maar die werd wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

GELIJKMAKER

Na rust verscheen een fellere thuisploeg op de grasmat. Veel feller en met overtuiging werd BMC bestreden. Toch waren het de gasten die dichtbij 0-3 waren. In de 62e minuut ging het snel. Peter Versantvoort kreeg de bal in de loop mee van Rik van Ruremonde en zijn voorzet betekende een ware scrimmage voor het BMC-doel. Uiteindelijk was het Pepijn Hazenberg die het beslissende tikje gaf: 1-2.

De eerstvolgende Liempdse aanval leverde een hoekschop op. Bart de Windt sprong veel hoger dan alle verdedigers en kopte de gelijkmaker binnen. Vanuit een nieuwe hoekschop maakte Martijn Caarls bijna de derde treffer in drie minuten, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Een gelijkspel zou in deze fase logisch en verdiend zijn voor beide partijen.

Reddingsbrigade houdt open dag in Het Dommelbad

De Reddingsbrigade Boxtel houdt zaterdag 1 oktober haar jaarlijkse open dag in Het Dommelbad aan de Schijndelseweg. Belangstellenden zijn welkom van 15.15 tot 17.15 uur.

Tijdens de open dag kunnen inwoners kennismaken met de sport Zwemmend Redder. In het zwembad worden alle facetten van de sport gedemonstreerd. Voorwaarde om mee te zwemmen is zwemdiploma B. Tijdens alle trainingen van de Reddingsbrigade is de tribune geopend en kunnen de trainingen gevolgd worden. Tijdens trainingen wordt gewerkt aan alle facetten van de sport.

De scheidsrechter daarentegen had een belangrijk aandeel in de einduitslag. Na een inzet van BMC werd de bal door de DVG-goalie nog gestopt en de bal dreigde over de doellijn te rollen, maar Van Ruremonde voorkwam een nederlaag door de bal tot corner te verwerken. Tot ieders verbazing floot de arbiter en kende een doelpunt toe aan de gasten uit Berlicum. In zijn ogen had de bal de doellijn gepasseerd. Zelfs BMC was verbaasd over deze beslissing.

In de resterende minuten had DVG geen echte kansen meer op de gelijkmaker. De ploeg richt zich nu op het duel met Boskant, de koploper in de vierde klasse. Die derby wordt zondag 25 september in Boskant gespeeld.

JO7-3: ODC – DVG        vertr 09.00

FOTO ONDER: DVG verloor zondag in sportpark De Roode Bleek met 2-3 van BMC uit Berlicum. (Foto: Albert Stolwijk).