Irene verweert zich prima
tegen titelkandidaat HVV

Ondanks het ontbreken van drie basisspelers speelden de voetballers van Irene zondag in eigen huis een prima partij tegen titelkandidaat HVV uit Helmond. Een aantal individuele fouten deed Irene in sportpark De Laat uiteindelijk de das om.

De eerste helft was bijzonder spannend. HVV zette direct druk en liep al snel uit naar 0-2. Daarna kwam Irene echter beter in de wedstrijd en ontstonden er kansen. Na twintig minuten kapte Jorick de Vos op weergaloze wijze drie man uit en gaf breed op debutant Steef Schellekens die fraai scoorde: 1-2. Even later was het De Vos die zelf scoorde na een lange pass van Richard Raaymakers en de stand gelijk bracht: 2-2. Keeper Lukas Bergman zorgde er vlak voor rust nog voor dat er thee kon worden gedronken met een gelijke stand.

JEUGDSPELERS

Na rust begon Irene goed en ontstonden er weer kansen voor de Gemondenaren. Toen de bezoekers uit Helmond na een kwartier uit het niets scoorden, was de pijp leeg bij de thuisploeg. HVV liep daarna simpel uit naar 2-5. De jeugdspelers Danny Olyslagers, Kasper van Rijswijk en Owen van Lith kwamen nog in de ploeg, maar konden de wedstrijd niet meer kantelen. Irene stond met lege handen, maar keek terug op bij vlagen prima spel dat vertrouwen biedt voor de komende wedstrijden.

Zondag 25 september speelt Irene in Olland de derby tegen Ollandia.

JO19-1: TOP - Irene        15.00

FOTO LINKS: Jimmy Geerts van Irene (rechts) duelleert met Johan van der Laak van HVV. Irene speelde een prima wedstrijd tegen de titelpretendent, maar kwam in de tweede helft te kort. (Foto: Albert Stolwijk).