ploeg zet keldonk opzij in sportpark munsel

Voetballers Boxtel boeken tweede zege

In de derde wedstrijd van het nog prille seizoen boekten de voetballers van RKSV Boxtel de tweede overwinning in de competitie. Tegenstander Keldonk werd met 2-1 naar huis gestuurd. Een verdiende zege die nog hoger had kunnen uitvallen...

Na de wat fletse wedstrijd van vorige week, kwam de jonge Boxtelse formatie in sportpark Munsel al vroeg aan de leiding. Hayke van Heesch zorgde in de dertiende minuut al voor het eerste doelpunt en dat gaf de ploeg het nodige zelfvertrouwen. Er waren mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen maar zoals wel vaker in het voetbal, valt de goal dan aan de andere kant. Beide ploegen gingen in evenwicht de rust in.

handen in de lucht

In de tweede helft ging Boxtel weer enthousiast op zoek naar een doelpunt. Die goal viel ook mede dankzij hulp van Keldonk. Het was invaller Daniel Foster die als rechtsbuiten in het veld kwam en met een prima actie Jesse van Homelen op maat bediende. Diens inzet ging via een voet van een speler van Keldonk in het net. Na het fluitsignaal van de scheidsrechter konden de handen de lucht in.

Door deze overwinning haakt RKSV Boxtel weer aan bij de bovenste ploegen. Zondag 25 september staat een uitduel op het programma en reizen de voetballers af naar Vorstenbosch. Ook daar liggen zeker kansen op een goed resultaat.

FOTO BOVEN: Robin Groenendaal van RKSV Boxtel is aan de bal en probeert tegenstander Erwin van Lankveld van Keldonk te omspelen. Boxtel trok in het duel aan het langste eind en won met 2-1. (Foto: Albert Stolwijk).

voor postduiven

De vogels van de Boxtelse postduivenvereniging De Luchtpost werden zaterdag losgelaten voor de laatste vluchten van het vliegseizoen. De leden zetten hun duiven in op twee afstanden: vanuit Sens en Laon.

Roland v.d. Langenberg klokte vanuit Sens de snelste duif. Op de vlucht vanuit Laon schitterde de combinatie Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker zowel met oude en jonge duiven. Ze hielden met de jonge duiven de eerste vijfentwintig plaatsen bezet en ook met de oude duiven scoorden ze hoog: de eerste acht plekken waren voor de combinatie bestemd.

Uitslagen

Drie deelnemers zetten 33 duiven in op de vlucht vanuit Sens.

Uitslag: 1, 2, 4, 6, 7, 11. Roland v.d. Langenberg. 3, 9, 10. Wim Langenhuizen. 5, 8. Frans v. Laarhoven.

De postduivenvlucht vanuit Laon met jonge vogels kende tien deelnemers. Zij deden mee met 258 jonge duiven.

Uitslag: 1 - 25. Combinatie Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker.

Vanuit Laon werden ook oude duiven losgelaten. Zeven deelnemers zetten 79 oude dieren in.

Uitslag: 1 - 8, 10, 12, 13, 16 - 19, 20, 23. Combinatie Berrie v.d. Brand/Jaap Rademaker. 9, 11, 14, 15, 21, 22, 24, 25. Roland v.d. Langenberg.