Jessica De Bel is als Mona Lisa het stralend middelpunt van de Uitmarkt. De Boxtelse verdiende er een plek mee op Podiumtoppers. (Foto: Peter de Koning).
Jessica De Bel is als Mona Lisa het stralend middelpunt van de Uitmarkt. De Boxtelse verdiende er een plek mee op Podiumtoppers. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Vier Podiumtoppers gaan samen voorstelling maken

MARC CLEUTJENS

Een vierkoppige jury heeft tijdens de vijfde Boxtelse Uitmarkt vier Podiumtoppers aangewezen. Dat zijn artiesten die de kans krijgen om samen een avondvullend optreden te verzorgen in Podium Boxtel. De jury beoordeelde alle deelnemers aan de Uitmarkt en sloot het evenement af met de bekendmaking van de vier namen.

Jessica De Bel van theaterschool en schermopleiding Ballestra is een van de Podiumtoppers. Ze imponeerde tijdens de Uitmarkt met een prachtige voorstelling waarin ze als Mona Lisa verhaalde over haar leven op een schilderij. In eerste instantie richtte ze zich vanachter een schilderij tot het publiek, daarna kwam Mona tot leven. De Bel is een nieuwe ster aan het Boxtelse firmament en zal meer van zich laten horen.

Dichteres Martje Wijers werd ook aangewezen als Podiumtopper. Haar poëzie, die al eerder te beluisteren was tijdens DichtSlamRap, maakte zoveel indruk op de jury dat de Boxtelse een kans krijgt om deel uit te maken van een avondvullend programma. Wijers trad met andere dichters op in een klein zaaltje in Podium Boxtel.

Zangers Nohr de Vos en gitarist Boaz Tooren ontvingen ook een ticket voor Podiumtoppers. Het duo imponeerde met prachtige covers en liet zien over heel veen enthousiasme en podiumuitstraling te beschikken. Nohr is bekend van onder meer het Junior Songfestival en haar rol in De Gelaarsde Kat, waarover elders in deze krant bericht wordt. Het publiek reageerde uitzinnig op de vertolkingen van hits als 'Stitches' van Shawn Mendes en 'Get Lucky van Daft Punk.

De vierde Podiumtopper die gaat meedoen aan de show is Stoke. De popband rond Auke Stook, die later dit theaterseizoen te gast is tijdens de Vrienden van Boxtel Live, maakte eerder al indruk op Limuscene en de Bazaar. Stoke staat garant voor een swingende show waarin veel popklassiekers de revue passeren.

De jury van Podiumtoppers bestond uit Linda Brands, Jan van Gemert, Adrie van Osch en Frans van den Braak. ,,We zoeken naar artiesten die een goede podiumperformance hebben, het publiek weten te raken en samen een afwisselend programma kunnen neerzetten", lichtte Van Osch toe.