De jeugdspelers van Ducks boekten zaterdag tijdens de jubileumfestiviteiten in sportpark Den Wielakker een royale zege op RC Den Haag. Loren Elliott is op weg naar een score. (Foto: Albert Stolwijk).
De jeugdspelers van Ducks boekten zaterdag tijdens de jubileumfestiviteiten in sportpark Den Wielakker een royale zege op RC Den Haag. Loren Elliott is op weg naar een score. (Foto: Albert Stolwijk). Foto: Albert Stolwijk

RUGBYCLUB HULDIGT HENK VAN BILSEN EN PIET VAN DE SANDE

Ducks viert uitbundig jubileumfeest

MARC CLEUTJENS

Een feest van verbroedering. Zo schetst voorzitter Steven Soederhuizen de viering van het veertigjarig bestaansfeest van rugbyclub Ducks. Zaterdag stond sportpark Den Wielakker in Boxtel geheel in het teken van het robijnen jubileum dat werd opgeluisterd met sportieve topprestaties en een muzikale feestavond. ,,RC Ducks is weer helemaal op de kaart gezet."

Niet alleen veel leden en oud-leden van Ducks waren present, ook rugbyers van andere clubs waren op de uitnodiging ingegaan. Spelers van The Dukes, Oisterwijk Oysters en zelfs Tilburg vonden de weg naar Den Wielakker. Daar gingen de festiviteiten van start met een duel tussen de jeugd van Ducks en een topteam van RC Den Haag. ,,We zijn supertrots dat onze jeugd deze wedstrijd heeft gewonnen", aldus Soederhuizen. RC Den Haag is een van de beste clubs van Nederland." Aansluitend versloegen de veteranen van Duckes Legends de senioren van Oysters.

Meer dan vierhonderd gasten woonden in de avonduren een uitbundige muziekavond bij waar stevige pop- en rockmuziek het hoofdmenu vormden. Milestones From The Underground Scene en RockSoc trakteerden het rugbypubliek op een stevige reeks covers. ,,Het was één groot knallend feest dat we ons lang zullen herinneren", blikt Soederhuizen terug. De voorzitter is opgetogen over het cadeau dat de Club van 100 voor Ducks in petto had. ,,Een cheque ter waarde van 5.000 euro waarmee we ons clubhuis gaan opknappen en het omvormen tot een geweldige ontmoetingsplek voor de Boxtelse rugbysport."

Tijdens de feestavond werden Henk van Bilsen en Piet van de Sande gehuldigd vanwege hun vele verdiensten voor Ducks. De bar in het clubhuis werd vernoemd naar Van Bilsen. Bij de Henk van Bilsen-bar zullen de rugbyers dus nog tot in lengte van dagen hun biertjes bestellen. Het plein voor het clubhuis heet voortaan Piet van de Sande-plein. Daarnaast werd speler Mark Saccomani in het zonnetje gezet als de Duck van het Jaar.