Afbeelding

Route nodig voor energieneutraal Boxtel in 2030

Energieneutraal zijn in 2030. Dat is een van de doelstellingen die de gemeente Boxtel zich heeft gesteld. Hoe dit doel kan worden bereikt, moet maandag 3 oktober duidelijk worden tijdens een presentatie in het gemeentehuis. De gratis toegankelijke bijeenkomst wordt vanaf 19.30 uur gehouden door Transition Town Boxtel.

Dennis Schoenmakers van het bureau Quintell Intelligence uit Amsterdam verzorgt de presentatie over het maken van een route of scenario voor een Energieneutraal Boxtel in 2030, waarvoor de gemeenteraad recent een motie aangenomen. ,,De klimaatverandering, met steeds vaker extreem weer, klimaatdoden, misoogsten en meer vluchtelingen, gaat immers sneller dan vele deskundigen dachten, dus is het goed te weten hoe en wat er mogelijk is, want de tijd dringt", aldus woordvoerder Jan Juffermans van Transition Town.

De organisatoren legden contact met het Quintell Intelligence omdat daarvan mensen ook meewerkten aan het rapport over een Energieneutraal Nederland 2030 voor de stichting Urgenda, bekend van de gewonnen klimaatrechtszaak.


Bronzen beeldje Ton Verstraten voor Guus Meeuwis

Zanger Guus Meeuwis is verkozen tot Bourgondiër van het Jaar 2016. Maandag 12 september werd de onderscheiding – een bronzen beeld van Boxtelaar Ton Verstraten – uitgereikt door burgemeester Ton Rombouts van 's-Hertogenbosch.

Het bestuur van Bourgondisch 's-Hertogenbosch onderscheidt elk jaar een bekende persoon, die in het dagelijkse leven aantoont dat hij of zij weet te genieten van de goede dingen van het leven. Volgens de jury is Meeuwis 'Brabander en bourgondiër in hart en nieren en groots ambassadeur van zijn geboortegrond'. Naast de eretitel Bourgondiër van het Jaar krijgt de winnaar een kunstwerk van Verstraten. Sinds 2003 vervaardigt de Boxtelaar speciaal voor deze gelegenheid jaarlijks een bronzen sculptuur.

FOTO ONDER: Guus Meeuwis (links) is verkozen tot Bourgondiër van het jaar 2016 en ontving onder meer een beeld van de Boxtelse kunstenaar Ton Verstraten.