De kersverse vrouwenploeg van Essche Boys onder leiding van Freek van Kempen. (Foto: Peter de Koning).
De kersverse vrouwenploeg van Essche Boys onder leiding van Freek van Kempen. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Essche Boys beschikt over
een nieuwe vrouwenploeg

CARRY DIRKX

Dankzij de inzet en het enthousiasme van de zusjes Gaby en Elke Groenendaal is voetbalclub Essche Boys een team rijker: Vrouwen 30+. Onlangs betraden elf fanatieke vrouwen - van beginner tot ervaren voetballer - het voetbalveld, voor hun allereerste training. ,,Wat is dat: dribbelen?"

Een niet-alledaags beeld op woensdagavond bij het trainingsveld van de Essche Boys: er stonden volop fietsen met kinderzitjes. Er werd namelijk getraind door ' Vrouwen 30+', het nieuwste elftal van de voetbalclub. Dat betekende bezwete gezichten, benen zonder scheenbeschermers en de eerste blessure, want speelster Kim Haans verzwikte haar enkel. Ze is één van de beginners in het team. ,,Ik vond het leuk om een sport te gaan doen. In teamverband is de drive meestal wat hoger", zegt ze. Intussen gaat de training door op het veld. ,,Zorg dat je met je standbeen langs de bal staat en dan doorhalen", roept trainer Freek van Kempen tegen de speelsters. ,,Ja, hij gebruikt echte voetbaltermen", lacht teamlid Ilse van Schijndel.,, Ik ben blij dat hij alles voordoet, want wij hebben een Jip en Janneke-niveau. Straks vroeg iemand 'Wat is dat: dribbelen?'"

Het voetbalteam bestaat echter niet alleen uit beginners. Er zijn flink wat oud-Essche Boys-speelsters, zoals Karin de Bie. ,,Twaalf jaar geleden werden we kampioen met het damesteam en gingen we naar de vierde klasse. Ik ben toen gestopt, maar daarna is het altijd blijven kriebelen. Het mailtje van Gaby, met de vraag weer te gaan voetballen, kwam precies op het goede moment." Ze geniet zichtbaar. ,,Leuk om weer te voetballen." Elke Groenendaal is het ermee eens en zegt het nog poëtischer: ,,Lekker! Het gras voelt als een rode loper onder mijn voeten." De bijnamen voor oud-teamgenoten zijn meteen weer in gebruik, zoals 'Den Burry', voor Sanne Aarts. ,,Maar dat komt niet in de krant, hè."

Plezier

Afgelopen mei trommelde Gaby voor het eerst het voetbalteam bij elkaar. De KNVB organiseerde toen een Vrouwen 30+-toernooi, ter promotie van die competitie. ,,We hebben meegedaan met zo'n 16 vrouwen uit Esch. We werden compleet van de mat geveegd, maar hebben ontzettend veel plezier gehad." Mirjam van den Aker: ,,In de derde helft werden we níet van de mat geveegd."


Na dat toernooi wilden veel speelsters door. Nu wordt er iedere woensdagavond getraind, van 20.00 tot 21.00 uur, onder leiding van ervaren voetballer Freek van Kempen. De vrouwen hoopten tijdens de eerste toernooien goed beslagen ten ijs te komen. De Vrouwen30+competitie wordt gespeeld in poules van vier zeventallen, die op vier vrijdagavonden in het najaar en vier vrijdagavonden in het voorjaar tegen elkaar spelen. ,,Iedere vrijdagavond spelen we drie wedstrijdjes tegen alle teams; een mini-toernooi", zegt Elke. Sportiviteit én gezelligheid: dat is de insteek van de vrouwen. Ze kunnen nog versterking gebruiken én een sponsor. ,,Het liefst een sponsor met een busje, die ons komt halen en brengen", grapt Elke Groenendaal. Staat genoteerd.

SENIOREN

Uitslagen zondag 18 september

Were Di 1 - Essche Boys 1        2-1

Nemelaer 3 - Essche Boys 2        2-2

Essche Boys 3 - Helvoirt 4        0-5

Vrouwen: St.M.Gestel 1 - Essche Boys        2-4

Programma zondag 25 september

Essche Boys 1 - EDN 1        14.00

Essche Boys 2 - SCI 2        10.30

Sarto 8 - Essche Boys 3        10.00

OSC 4 - Essche Boys 4        11.00

Vrouwen: Essche Boys - HRC        11.00

VETERANEN

Uitslag zaterdag 17 september

Essche Boys - Spoordonkse Boys        4-0

Programma zaterdag 24 september

Nemelaer - Essche Boys        16.00

JEUGDVOETBAL

Uitslagen zaterdag 17 september

JO17-1: Real Lunet - Essche Boys        1-5

JO15-1: Essche Boys - Nemelaer        1-7

JO11-1: SCI - Essche Boys        3-3

JO11-2: ODC - Essche Boys        4-4

JO9-1: ODC - Essche Boys        4-0

Programma zaterdag 24 september

JO19-1: SVSOS - Essche Boys        14.30

MO19-1: Uno Animo - Essche Boys        12.45

JO17-1: Essche Boys - Wilhelmina        13.00

JO15-1: OJC - Essche Boys        13.00

JO13-1: Nemelaer - Essche Boys        09.00

JO11-1: Zwaluw VFC - Essche Boys        09.00

JO11-2: Essche Boys - SCI        09.30

JO9-1: Essche Boys - Were Di        09.30

JO9-2: Zwaluw VFC - Essche Boys        10.15

Mini's 1: Essche Boys - DVG        09.30


BRTC Boxtel start

nieuwe competitie

met negen teams

De Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) gaat maandag 26 september van start. Dit jaar doen negen teams mee.

De teams gaan een volledige competitie afwerken en doen eveneens mee aan een dubbeltoernooi en een bekercompetitie voor teams. Aan het einde van het seizoen worden de meerkampen gehouden. Het team van Bat Boys staat niet meer op het deelnameformulier. Daarnaast is het team Sabo Boxtel dit seizoen actief onder de naam De Horntreffers. Gegevens over alle wedstrijden zijn op de website van de BRTC geplaatst.

Programma maandag 26 september

De Dommel - Taverbo Sabo 3

Firma Fotografie - Taverbo Sabo 2

Rembrandt - Taverbo Sabo 1

Rotsvast - De Horntreffers

Boxtel

Halloweenactiviteiten

Kinderboerderij Boxtel viert op zondag 30 oktober de feestdag Halloween op haar locatie aan het Apollopad in Boxtel-Oost. Kinderen zijn tussen 14.00 tot 16.00 uur welkom en kunnen een pompoen uithollen of versieren, windlichtjes maken en pompoensoep proeven. Verkleed komen mag, maar is niet verplicht. Bezoekers dienen wel hun eigen pompoen mee te nemen.