Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

What's Up, Camiel, Jules & Faye?

Festival Circolo is een aantal kinderdirecteuren rijker. De kleurplatenactie, een samenwerking tussen stichting Brabants Centrum, supermarkt Jumbo en het circusfestival, leverde tien winnaars op: Jules Heuvelman, Fleur Kemmeren, Djoes Peeters, Jomme Peeters, Faye van der Steen, Yinthe Steenbakkers, Camiel van Steenbergen, Kyra van Uden, Nena van Uden en Janaleddin Yousri. Brabants Centrum sprak met prijswinnaars Faye (9) uit Boxtel en Camiel (10) en Jules (9) uit Lennisheuvel.

Kinderdirecteur bij Circolo. Jullie zijn vast blij met deze mooie prijs? Faye: ,,Ja! In de zomervakantie had ik veel zin om te kleuren en toevallig stond deze kleurplaat in de krant. Mama heeft een klein beetje geholpen met versieren." Camiel: ,,Ik vind het heel leuk. De prijsuitreiking zou eigenlijk vorige week al zijn, maar was uitgesteld. Dat wisten we niet, dus we stonden er vorige week al. Maar zaterdag waren we er ook en ik ben blij dat ik bij de winnaars hoor."

Jullie mogen op donderdag 27 oktober een dag meelopen bij festival Circolo. Wat verwachten jullie? Jules: ,,Ik hoop dat we achter schermen mogen kijken." Camiel: ,,Dat hoop ik ook, dat we kunnen zien hoe de artiesten een voorstelling voorbereiden."

Wat zouden jullie veranderen aan het festival als je de échte directeur was? Camiel: ,,Niets, het festival is goed zoals het is. Ik vind het altijd erg leuk op Circolo. Je ziet acrobaten en clowns en je mag zelf met circusspullen spelen." Jules: ,,Ik zou als directeur naar zoveel mogelijk voorstellingen gaan en goed kijken of er dingen fout gaan. Daar zeg ik dan wat van. Het lijkt me een mooi beroep, je ziet de hele dag leuke dingen."

Marc Eysink Smeets, de directeur van festival Circolo, had meteen een opdracht voor jullie? Faye: ,,We kregen tijdens de prijsuitreiking een stapel folders mee die we mochten rondbrengen. Die heb ik op school en het zwembad neergelegd en aan mensen gegeven. Mijn juf heeft zelfs nog folders gekopieerd, omdat ik er te weinig had!"

FOTO RECHTS: Faye van der Steen, Camiel van Steenbergen en Jules Heuvelman zijn drie van de tien nieuwe kinderdirecteuren van Festival Circolo.