evaluatie greentech eind dit jaar

Stimuleringsbudget: Ladonk roert zich amper

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Versterking van de plaatselijke economie, ontstaan van reuring en samenwerking: de gemeenteraadsleden spraken zich gisteravond positief uit over het stimuleringsbudget waarbij ruim 1 miljoen euro werd uitgetrokken om de lokale economie een impuls te geven. Enkele kanttekeningen werden ook geplaatst: het uitblijven van plannen door ondernemers van bedrijventerrein Ladonk en het bedrag dat voor GreenTech is gereserveerd. Wethouder Eric van den Broek zegde toe dat eind dit jaar een evaluatie over laatstgenoemde innovatieve project verschijnt.

,,De vouchers met bedragen vanuit het economisch stimuleringsbudget hebben gewerkt. Het zorgde voor betere contacten, meer betrokkenheid, het ontstaan van ideeën en samenwerking", aldus Nico Bulter (PvdA/GroenLinks). Hij kreeg bijval van alle partijen. Dymph van de Vries (VVD) vond zelfs dat 'de loftrompet mocht klinken voor de wethouder'. ,,Er is goed en creatief met geld omgegaan."

Er werden 41 aanvragen gedaan; daarvan zijn er 29 gehonoreerd. Opvallend is de afwezigheid van ondernemers van bedrijventerrein Ladonk. Werkgeversvereniging WEB, die nu de naam SPIN draagt, deed samen met belangenvereniging VOC voor Boxtelse zzp'ers één aanvraag voor een netwerkbijeenkomst. De rest van de verzoeken komt met name uit het centrum. ,,Is het plan voldoende duidelijk gemaakt onder de ondernemers van het bedrijventerrein", vroeg Van de Vries zich af. ,,Of hebben zij het bedrag niet nodig?" Wim van der Zanden (Balans) had gehoopt dat de Ladonk-ondernemers actief waren uitgenodigd bij de evaluatie van vorige week, zodat Boxtel meteen duidelijk had wat de reden is van afwezigheid van aanvragen vanuit Ladonk.

Wethouder Van den Broek stelde regelmatig contact te hebben met SPIN. ,,Zo heb ik een presentatie gehouden over het fonds en tijdens de bezoekjes die ik afleg bij ondernemers, vertel ik er ook over. Dat heeft geleid tot een initiatief waar we ons momenteel over buigen: het plaatsen van een reclamezuil langs rijksweg A2 waarmee ondernemers reclame kunnen maken. ,,Het plan zit nog in de ontwikkelfase, maar ik vind het een positief idee." Van der Zanden stelde echter dat dit plan al veel langer in de pijplijn zit.

Ook GreenTech, al een aantal weken onderwerp van gesprek, kwam tijdens de evaluatie van het stimuleringsbudget aan bod. Voor het project is vier ton gereserveerd, een fors bedrag uit het fonds. CDA drong aan op evaluatie van GreenTech voorafgaand aan de begroting, maar de motie werd verworpen nadat wethouder Van den Broek stelde die termijn niet te gaan halen. De evaluatie van GreenTech staat nu voor eind dit jaar op de rol.


Wijn proeven
in Croonpassage

Brownies & Downies, restaurant De Rechter en Proef! Culinair organiseren zondag 25 september de tweede editie van het Wijnfestijn. Van 15.00 tot 19.00 uur kunnen wijnliefhebbers allerlei soorten proeven.

Op het pleintje in de Croonpassage kunnen belangstellenden diverse wijnen van lokale wijnaanbieders proeven. Ook worden hapjes geserveerd en zijn andere drankjes verkrijgbaar. De entree is gratis, muntjes kosten 1,75 euro en zijn in de voorverkoop voor 1,50 euro te koop bij Brownies & Downies, De Rechter en Proef! Culinair.