Afbeelding
Foto: De Zonnebloem

DE ZONNEBLOEM TE GAST BIJ DVG LIEMPDE

Picknick met voetbal én paaldansen...

De afdeling Liempde van De Zonnebloem heeft vorige week een picknick gehouden voor zestig deelnemers. Op het terras van voetbalclub DVG in sportpark De Roode Bleek werd een gezellige middag aangeboden, compleet met sport en spel.

Onder uiterst zomerse weersomstandigheden ging het programma van start met een welkomstwoord door de voorzitter. Op het hoofdveld van DVG begon daarna een training van de vijftien allerjongste talenten van de voetbalclub. Vijf meisjes en tien jongens lieten zien over bijzondere voetbaltalenten te beschikken.

TERRASKOOR

De zestig deelnemers van De Zonnebloem kregen uitleg over de training en zagen hoe Ad van de Loo, Kees Voets en Toon van Houtum de kinderen de fijne kneepjes van de voetbalsport bijbrachten.

Daarna volgde een optreden van het 'Zonnebloem-terraskoor', dat onder leiding van accordeonist Mirjam van den Boer twintig liedjes zong.

Een bijzondere primeur was weggelegd voor de vijftienjarige Zoë Timmermans uit Liempde. De paaldanseres boekte recent internationale successen en verzorgde een zinderend optreden op het DVG-terras. Zoë werd bedankt met een gul applaus.

In zijn slotwoord dankte de voorzitter van De Zonnebloem het bestuur van DVG voor het beschikbaar stellen van de accommodatie en de getroffen maatregelen zodat het terras ook onder bijna tropische omstandigheden gebruikt kon worden.

FOTO BOVEN: Zestig ouderen namen vorige week bij DVG deel aan een sportieve picknick, compleet met voetbaltraining en paaldansen. (Foto's: De Zonnebloem, Liempde).


Heropening

baan AV Marvel

op 2 oktober

Na een renovatie die een aantal maanden in beslag nam, wordt de atletiekbaan van de Boxtelse vereniging Marvel inmiddels al weer volop gebruikt. Zondag 2 oktober wordt op feestelijke wijze stilgestaan bij de afronding van de werkzaamheden. Op toepasselijke wijze: met een wedstrijd...

Na de officiële heropening om 09.30 uur, waarbij sportwethouder Herman van Wanrooij de vlag hijst die even daarvoor op spectaculaire wijze uit de lucht is komen vallen, wordt de atletiekbaan ingewijd door atleten. Voor de pupillen wordt in samenwerking met Buurtsport Boxtel een speciale Athletics Champs-wedstrijd georganiseerd, terwijl de junioren de kans krijgen om technische nummers te beoefenen.

Voor de senioren zijn enkele trimroutes uitgezet en ook de wandelaars leggen een fraaie tocht af. Het startschot voor alle sportieve activiteiten wordt zondag 2 oktober om 10.00 uur door wethouder Van Wanrooij gegeven.

Bridge

Bridgeclub Rembrandt

Uitslag dinsdag 13 september

A-LIJN

Joanna Koppen/Nelly Maas        58.08

An v. Boxtel/Ans Loupias        58.00

Jan v.d. Borne/Erik Jansen        57.25

B-LIJN

Grace Stolk/Kees de Waal        70.94

Henk Goes/Ed Visser        59.06

N. v.d. Meerenakker/R. v.d. Heijden        57.81

Boxtel

Tekenen en schilderen

Het recent in Boxtel geopende atelier Montmartre start in september met een herfstprogramma van negen verschillende cursussen tekenen en schilderen die zowel in het atelier aan de Baroniestraat als in Museum Boxtel (MuBo) worden gegeven. De eerste lessen starten tussen 19 en 22 september. Op de website www.ateliermontmarte.nl/herfstprogramma is het volledige aanbod te vinden. Tot en met zaterdag 17 september houdt het atelier open dagen. Volwassenen en kinderen kunnen meedoen aan een of meerdere proeflessen.

Zoë Timmermans in actie als paaldanseres tijdens de picknick van De Zonnebloem bij DVG in Liempde. De deelnemers kregen ook een kidstraining van de voetbalclub te zien.