RODE KAART BLIJKT KANTELPUNT

LSV laat DEES glippen

De voetballers van LSV hebben de thuiswedstrijd tegen DEES uit Wintelre nipt verloren: 2-3. De formatie van coach Kirk Koningstein had een beter resultaat kunnen behalen. ,,Maar na de rode kaart voor Peter Weber in de zestigste minuut ging het spel neerwaarts", aldus Koningstein.

LSV werkt met veel jonge spelers aan de opbouw van een nieuw team en om die reden overheerste na afloop van het boeiende duel met DEES een tweeledig gevoel bij de coach. Enerzijds was er de teleurstelling over de ongelukkige nederlaag, anderzijds moest hij zijn team complimenteren met de wedstrijdinstelling en de tegenstand die tegen DEES tentoongespreid werd.

De tegenstander uit Wintelre begon furieus en kreeg kort na elkaar in de openingsfase een aantal hoekschoppen, maar de LSV-defensie hield kranig stand. Langzaam maar zeker kreeg LSV meer vat op de wedstrijd, maar juist toen de Lennisheuvelse ploeg het heft in handen nam scoorde DEES via Wilco Couwenberg. De thuisploeg ging niet bij de pakken neerzitten en nog voor de rust trok men de stand gelijk. Het was Jorn Penninx die 1-1 scoorde.

DE KLUTS KWIJT

Na de rust was het een gelijkopgaande strijd waarbij LSV via Jarek Surczynski een uitgelezen kans kreeg om op voorsprong te komen, maar zijn doorbraak eindigde met een schot net naast. Kort daarna was LSV even de kluts kwijt toen Weber na zijn tweede gele kaart moest vertrekken. DEES maakte handig gebruik van de onzekerheid in de organisatie van LSV en scoorde in korte tijd tweemaal: 1-3. Tien minuten voor tijd kwam LSV terug in de wedstrijd door een benutte penalty van opnieuw Penninx. Een stevig slotoffensief mocht evenwel niet meer baten en de punten gingen naar Wintelre.

Zondag staat voor LSV een moeilijke wedstrijd in en tegen Sterksel op het programma. Deze ploeg wordt nu al gezien als een kampioenskandidaat. Met een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers met ervaring op een hoger niveau, wist deze ploeg al twee keer afgetekend te winnen.

FOTO LINKS: LSV-speler Jorn Penninx in duel met een speler van DEES uit Wintelre. De thuiswedstrijd werd nipt verloren met 2-3. (Foto: Hans Verberk).