Ton de Jong in actie tijdens een Kennedymars.
Ton de Jong in actie tijdens een Kennedymars. Foto: Ton de Jong

UITZEGES VOOR MANNEN EN VROUWEN

Hockeyteams MEP starten voortvarend

Zowel de mannen als de vrouwen van de Boxtelse hockeyclub MEP zijn de competitie uitstekend begonnen. De vrouwen klopten zondagmiddag in Roermond Concordia met 0-5. De mannen wonnen overtuigend van 'angstgegner' Berkel-Enschot: 1-4.

Coach Inge Poelmans vond het een lekker begin, maar stelde ook dat MEP er nog lang niet is. Veel scoren en de nul houden is natuurlijk altijd positief. Toch wil Poelmans vooral in de opbouw de zuivere combinaties zien. Ivet van Schaijk en Ted Koesen uit een strafcorner zorgden voor de 0-2 ruststand.

In de tweede helft liep MEP door goals van opnieuw Van Schaijk, Koesen en Sofie Rath uit naar 0-5. Guusje Thewessen zorgde bij twee doelpunten voor de assists. Poelmans heeft in ieder geval de gewenste ouverture die zondag 18 september een positief vervolg moet krijgen. Dan volgt de derby tegen Hopbel uit Schijndel, de sterke nummer drie van het vorig seizoen. Dat wordt beslist moeilijker dan tegen Concordia. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

DOMINANT HOCKEY

Coach Eric Verzijden was zondagmiddag vooral te spreken over het feit dat er de eerste helft geen enkele corner werd weggegeven door zijn mannen. Zo werd het gevaar van Berkel- Enschot ontzenuwd. MEP was duidelijk sterker en kreeg veel kansen. Jos van der Pluijm en Guus van Gardingen zorgden voor de 0-2 ruststand op het bord.

In de tweede helft was de eerste tegencorner raak 1-2, maar dat deerde de Boxtelaren niet. MEP ging onverdroten door en met dominant hockey werd door Stijn Koesen en Tom StrĂ¼ber de 1-4 eindstand bepaald. Coach Verzijden vond dat MEP volwassen had gespeeld en de totale controle had over de wedstrijd. Ook bij de 1-2 was er geen moment sprake van paniek. De overwinning betitelde Verzijden laconiek als pas een van de 22 wedstrijden. Er volgen er nog vele...

Zondag 18 september komt nieuwkomer Geel-Zwart uit Veghel op bezoek. Van onderschatting zal geen enkele sprake zijn, aldus Verzijden. In die val wil MEP dit seizoen niet meer trappen. Afslag in Molenwijk om 14.45 uur.


boxtelaar voltooit 97e wandeltocht

Honderdste Kennedymars
in zicht voor Ton de Jong

De Boxtelse langeafstandsloper Ton de Jong (64) is op weg naar zijn honderdste Kennedymars, een wandeling van liefst tachtig kilometer. Zondagochtend voltooide hij zijn 97e tocht. Na 11 uur en 24 minuten kwam hij in Waalwijk om 07.24 uur als zestiende wandelaar over de streep.

Er gingen 2.524 deelnemers van start waarvan er 389 de eindstreep niet hebben gehaald. ,,Door de warme omstandigheden tijdens deze tocht was het extra zwaar", aldus De Jong. De Boxtelaar merkt dat 'De 80 van de Langstraat', de Kennedymars in Waalwijk, zelfs in het buitenland niet onopgemerkt is gebleven. Mensen uit onder meer Zwitserland, Engeland, Duitsland en zelfs een deelnemer uit Nieuw-Zeeland deden mee aan dit evenement. ,,De route was dit jaar vernieuwd en er werd ook voor de eerste keer door het RKC-stadion van Waalwijk gelopen. Dat was bijzonder. Door de vele duizenden toeschouwers langs het parcours was deze 36e editie weer een groot feest."

De Jong volbracht zijn 97e Kennedymars in precies elf jaar. Eerder dit jaar heeft hij door heel het land er al tien: in Winterswijk, Klarenbeek, Sittard, Hilversum, Cuijk, Zwolle, Rijsbergen, Someren, Nijnsel en Melderslo.