Veteranendag Boxtel-Haaren

Gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat in Boxtel is zaterdag 24 september het decor van de achtste Boxtelse veteranendag. Aan de dag wordt voor de derde keer op rij ook deelgenomen door veteranen uit de gemeente Haaren.

De organisatie van de veteranendag is in handen van de Stichting Veteranen Boxtel, die nauw samenwerkt met de gemeenten Boxtel en Haaren. Beide burgemeesters Mark Buijs en Jeanette Zwijnenburg zullen tijdens de bijeenkomst in De Rots het woord voeren. De opening wordt verzorgd door voorzitter Theo Raaijmakers.

Het programma omvat naast de toespraken van beide burgemeesters een herdenking waarbij The Last Post zal klinken en alle bezoekers twee minuten stilte in acht nemen. Verder is er een optreden van Regimentsadjudant Genie en een marketentster. Ook wordt een maaltijd geserveerd - voor de kenners is dat de traditionele blauwe hap - en staan er worstenbroodjes op het menu. De Bravo-Compagnie Zuid richt een stand in.

De veteranendag duurt van 10.00 tot 15.30 uur. Alle veteranen uit Boxtel en Haaren zijn in een eerder stadium al schriftelijk uitgenodigd. Wie nog geen invitatie heeft gehad maar wel aan de dag wil deelnemen, kan zich melden via de website www.veteranenboxtel.nl.