boxtelse crosser wint nk 85cc

Kay Karssemakers: niet te stoppen op crossmotor

Kay Karssemakers (12) uit Boxtel heeft zondag het Nederlands kampioenschap '85cc grote wielen' in het Groningse Delfzijl binnengesleept. De 12-jarige Boxtelaar wist na twee sterke manches als tweede en derde over de finish te komen wat hem de dagzege opleverde. Het is niet zijn eerste titel. Eerder behaalde hij al de nationale en Europese titel in de categorie 65cc. En nu gaat hij voor de eindtitel.

Vol goede moed begon Kay in de ochtend aan de tijdtraining. In de eerste paar rondes verkende hij het harde circuit en had al snel het juiste ritme gevonden. Hij reed een aantal snelle rondes en stond lang op een derde plaats. Aan het einde van de tijdtraining kwam er nog één crosser overheen waardoor Kay met een vierde tijd tevreden was.

De starthek voor de eerste manche viel en Kay was redelijk goed weg. Hij zette goed door wat resulteerde in een kopstart, waardoor hij als leider aan de wedstrijd begon. Sterk wist hij de leiding tot aan de helft van de wedstrijd vast te houden, maar werd toen toch terugverwezen naar een tweede plaats. Ook de derde man zat kort in het achterwiel van Kay, maar hij hield zijn hoofd koel, bleef geconcentreerd rijden en werd sterk als tweede afgevlagd.

Ook in de tweede manche pakte hij de kopstart. Hij was opnieuw ijzersterk en met flinke druk van de tweede en derde man bleef Kay geconcentreerd aan de leiding rijden. Echter, in de laatste ronde van de wedstrijd kwam de crosser net te kort om de winst naar zich toe te trekken en kwam hij toch ietwat teleurgesteld als derde over de finish.

Met een tweede en derde plaats in de manches, wist Kay voldoende punten te pakken om het dagklassement te winnen. Na de kleine teleurstelling na de tweede manche was de 12- jarige Boxtelaar toch erg blij met deze dagwinst in de 85cc grote wielen klasse in de leeftijdscategorie 11 tot en met 15 jaar. Ook in de tussenstand voor de eindtitel van het Nederlands kampioenschap 85cc grote wielen heeft hij met de uitslag in Delfzijl goede zaken gedaan en is gestegen naar een vierde plaats. Komend weekeinde staat de laatste wedstrijd op het programma in Den Dungen, het thuiscircuit van Kay.

FOTO BOVEN: Kay Karssemakers, in actie op de crossmotor. (Foto: Luc Wright).