club werkt samen met dukes den bosch

Rugbyclub Ducks geeft
overwinning uit handen

Rugbyclub Ducks heeft de afgelopen jaren nauw samengewerkt met Oysters Oisterwijk. In goed overleg is die met ingang van het nieuwe seizoen beëindigd. Er is nu wel een partnerschap opgestart met The Dukes uit Den Bosch. Dit is met name bij het jeugdteam van de Cubs (12 en 13-jarige rugbyers) en de senioren (Duckes Legends).

De Cubs speelden zaterdag de eerste wedstrijd thuis tegen Oemoemenoe uit Middelburg. Aanvankelijk hadden de Boxtelse jeugdspelers teveel ontzag voor de fysiek sterkere Zeeuwen. Tijdens het duel werd er steeds beter tegenspel geboden. Een 0-41 nederlaag was echter niet te voorkomen.

Ondanks uitbraken van Rens van de Wetering en Wout van Brunschot kon de hatelijke nul niet van het scorebord worden gepoetst. Positief was dat een opgaande lijn zichtbaar was en dat men bleef strijden tot de laatste minuut.

slordig

Zondag kwam Oemoemenoe op bezoek in Boxtel. Nu de senioren die de eerste competitiewedstrijd tegen Ducks speelden. Ondanks dat Middelburg meer het spel maakte wist Ducks al snel een 10-0 voorsprong te nemen door tries van Max van der Vleuten en Joris Bastianen. Tot rust bleef dit beeld hetzelfde. Ducks nog twee tries erbij en een tegenscore van Middelburg. De ruststand kwam uit op 20-7.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, echter dit pakte anders uit. Toen fly-half Pim van Esch met een blessure uitviel, kwamen er wat omzettingen die verkeerd uitpakten, in combinatie met slordige fouten begon Oemoemenoe aan een inhaalrace. Doordat de tegenstander ook alle conversies benutte, kwam ze vlak voor tijd op een 32-35 voorsprong. Dit werd niet meer uit handen gegeven. Vanwege het 40-jarig jubileum van rugbyclub Ducks vindt er komend weekend geen competitiewedstrijd voor de senioren plaats.

Programma zaterdag 17 september

TBM: toernooi Vets        10.00

Cubs: Ducks/Dukes - Haagsche RC        12.00

Jubileumwedstrijden        v.a. 12.00


Motorrijders

verzamelen

voor Molenrit

De Boxtelse motorclub D'n Boer houdt zondag 18 september haar jaarlijkse toertocht door Zuid-Nederland. De Molenrit staat al enkele decennia op de jaarlijkse activiteitenkalender van de club en lokt jaarlijks enkele honderden deelnemers.

Deelnemers verzamelen zondag vanaf 10.00 uur bij café D'n Boer aan de Corpus waar gratis koffie en thee worden geschonken en koeken worden geserveerd. Om 11.00 uur klinkt het startschot voor de toertocht, die een lengte heeft van ongeveer 100 kilometer en voert door de fraaiste gebieden van Brabant. Bij terugkomst in Boxtel serveren de medewerkers van café D'n Boer soep.

Motorrijders die mee willen rijden in de Molenrit, hoeven zich niet vooraf in te schrijven, maar kunnen zich melden bij het café aan de Corpus. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

ZINGEN BIJ D'N BOER

Heden, donderdag 15 september wordt in café D'n Boer een meezingavond gehouden. Belangstellenden zijn vanaf 21.00 uur welkom, de toegang is gratis.