Afbeelding
Foto: Daisy Renders

Op een surfplank peddelen tijdens Boxtel by Night

Feeërieke kanotocht op de Dommel

Tonnie Wesseling

Dat aan de zestiende editie van Boxtel by Night met hart en ziel gewerkt is, spatte er zaterdag aan alle kanten van af. Kanovereniging De Pagaai tekende voor de organisatie. Het begin- en eindpunt van de feeërieke tocht bevond zich bij het clubhuis van De Pagaai. Ruim tweehonderd deelnemers en elf suppers (stand-up-paddle surfers) hadden zich ingeschreven. Er moest zo'n 9 kilometer gevaren worden.

,,Veiligheid voor alles", zei clublid Ad Verhagen. ,,Bij de twee glijgoten staan Marlin-duikers die zorgen dat er geen vaartuig omgaat, dat doen ze trouwens al jaren." Frans van de Wiel, ook Pagaailid, vertelde dat het idee spontaan ontstond tijdens een clubavond van De Pagaai: ,,Ook toen werd er al met lichtjes gewerkt." De suppers maakten zich klaar voor de tocht. Drie vrienden uit 's-Hertogenbosch deden voor de eerste keer mee. ,,René van der Burgt had het op Facebook gelezen en toen hebben we ons meteen aangemeld", zei Mariëlle van Uitert. Sinds een paar maanden is ze fanatiek supper.

In de vallende duisternis gloeiden de glow in the dark-versieringen steeds meer op. Opvallend waren twee indianen: Pluiskonijn alias Alicia de Graaf en partner Jachtige Dikneus, alias Ayold. Ze voeren voor de tweede keer mee en hun keuze voor indiaan was duidelijk: ,,Wie varen er in een kano? Juist, indianen!"

Boudewijn van der Ven deed met twee vrienden voor de vijfde keer mee en het trio had er overduidelijk véél zin in. De suppers vertrokken als eerste onder de vrolijke klanken van The Ducktownband en daarna gleden een voor een de kano's en kajakken het Dommelwater in. Bruggen, viaducten en andere punten waren verlicht, zodat de vele toeschouwers een prachtig schouwspel te zien kregen. Er waren ook verrassingen onderweg: zo had gelegenheidsbuurtvereniging De Ridder een Dommeldance Drijf-In compleet met deejay ingericht. Langsvarende mensen werden getrakteerd op koeken. ,,We hebben hiervoor de hele voorraad kano's uit een supermarkt gekocht", zei een enthousiaste Natascha Theunissen.

Aan het eind van de tocht was er voor alle deelnemers een welverdiende barbecue, gezeten rond een sfeervol houtvuur bij het clubhuis van De Pagaai. (Foto: Daisy Renders).