Afbeelding
Foto: Piet van Oers

BOXTELS VROUWENORKEST BREIWERK HULDIGT DIRIGENT

Ode aan de enige echte Jordaantjes...

Als het om aangeklede party's gaat, is vrouwenorkest Breiwerk niet te lui om een ludieke bijdrage te leveren aan de feestelijkheden. Zoals zondagmiddag, toen een rood-wit gekleurde formatie er in de Deken Spieringsstraat flink op los sloeg om haar jubilerende dirigent Frans van den Braak en zijn vrouw te verrassen met een speels optreden.

Uitgerust met een scala aan slagwerk en onder aanvoering van een heuse tambour-maƮtre trokken de komisch uitgedoste dames counterend door de straat. Zij brachten daarmee en passant een ode aan de jeugddrumband van weleer in Boxtel: De Jordaantjes. Vele decennia trokken de leden van De Jordaantjes op feestdagen en bij bijzondere gelegenheid drummend door Boxtel.

IN DE SCHIJNWERPERS

De pret op het feestadres ging nog even door, want in de gelederen van Breiwerk voert niet louter muziek de boventoon. Het gezelschap bezit ook de kracht om een toegesneden lied te componeren. Zo kon het gebeuren dat iedere sectie zich zondagmiddag in de schijnwerpers plaatste om in klare taal duidelijk te maken welk instrument men bespeelt. Het optreden eindigde in een ouderwetse polonaise.

Boxtel's eerste en enige vrouwenorkest Breiwerk beweegt zich inmiddels ruim dertig jaar op klinkende wijze in de gemeenschap. Steeds opnieuw verrast het gezelschap met originele vondsten. (Foto: Piet van Oers).