Luc van Eijndhoven (14) wint weer in open water

De Boxtelse zwemmer Luc van Eijndhoven (14) heeft een week na het behalen van het Nederlands kampioenschap open water zwemmen opnieuw van zich doen spreken. Zaterdag veroverde de kersverse nationale kampioen de Brabantse titel in open water op het onderdeel vrije slag.

Niet alleen op Brabants niveau presteerde Van Eijndhoven goed. Zondag in Sleeuwijk werd de balans opgemaakt van een reeks wedstrijden in open water. De zwemmer mocht meedingen naar een plek op het Nederlands podium omdat hij tenminste aan drie Brabantse wedstrijden in open water had deelgenomen. Hij kwam in actie in Oirschot, Oosterhout en Sleeuwijk. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen en leverden de Boxtelse tiener het provinciaal kampioenschap op.

Aan het slot van de dag werd in Sleeuwijk het Nederlands klassement opgemaakt. Van Eijndhoven hoefde slechts twee zwemmers voor zich te dulden en werd op het podium gehuldigd met een knappe derde plaats. Meedingen naar een nationale titel mag alleen wanneer minimaal tien kilometer is gezwommen in Nederland. Van Eijndhoven voldeed hieraan; naast drie Brabantse wedstrijden was hij ook present tijdens zwemontmoetingen in Vianen, Culemborg, Amsterdam, Vlissingen en Wilhelminadorp.