Afbeelding
Foto: Peter de Koning

SOFTBALSTERS THUIS ONDERUIT TEGEN ZWIJNDRECHT

Indians klopt honkballers Ducks

De honkbalmannen van het Boxtelse Ducks hebben zondag in sportpark Den Wielakker met 4-9 verloren van Indians uit Weert. De softbalsters van Ducks gingen in eigen huis eveneens onderuit; Zwijndrecht was veel te sterk en won met 2-11.

Indians begon goed en wist door middel van twee fouten en een harde driehonkslag tweemaal te scoren in de eerste inning. Ducks daarentegen kon niet sterk openen en kwam in de eerste inning niet op de honken. De gasten uit Weert bleven gas geven en scoorden in de tweede inning nogmaals. Pas in de derde inning kwam Ducks tot scoren: mede dankzij twee veldfouten aan de Weertse kant en een honkslag van Kees van Dooremalen, kwamen er twee punten over de plaat.

Indians pakte in de vierde inning een punt terug: 2-4. Ducks gaf weerwoord door een honkslag van Max Denteneer, die verder gebracht werd door een tweehonkslag van John de Windt. Churandi Weeks sloeg daarna Denteneer binnen met een 'sacrifice fly'. In de vijfde inning scoorde Indians nog een punt waardoor de kansen voor beide teams bleven schommelen.

Boxtel pakte in de tweede helft van deze inning ook een punt door een honkslag van Rogilio Cicilia, die Jan van der Wielen binnen wist te slaan: 4-5. Ducks bleef aandringen maar kwam nét te kort waar de Indians wel wisten door te drukken.

In de negende inning incasseerde werper Kees van Aarle nog vier punten, wat een smet was op de geweldige wedstrijd die hij aan het gooien was. Van deze klap konden de Boxtelaren niet herstellen en met een stand van 4-9 was de wedstrijd ten einde.

Beste slagman aan de zijde van Ducks was Max Denteneer met 2 uit 4 (0.500).

DRIE NULLEN

De softbalsters van Ducks namen het op tegen Zwijndrecht, de gedeelde koploper waarvan in de uitwedstrijd met slechts 3-0 was verloren. Als het goede spel van de vorige weken doorgezet kon worden, was Ducks zeker niet kansloos tegen dit team met ex-hoofdklasse speelsters, zo was de gedachte in de Boxtelse gelederen.

Ducks ging verdedigend goed van start. Pitcher Evelien Gerrits opende met drie slag; de tweede en derde slagvrouw wisten evenmin ver te komen. Maar ook Zwijndrecht speelde verdedigend uitstekend en niemand van Ducks haalde het eerste honk.

Helaas voor Ducks pakte de tweede inning compleet anders uit. Zwijndrecht sloeg meerdere goede honkslagen en de thuisploeg maakte meerdere fouten, waardoor de gasten zes keer konden scoren. Ducks zette hier slechts twee punten tegenover: 2-6.

In de derde inning leek de Boxtelse formatie zich te herpakken en werden snel drie nullen gemaakt. Zwijndrecht scoorde niet, maar Ducks kon evenmin punten pakken.

In de vierde inning was Ducks het uitstekende spel van de vorige wedstrijden helemaal kwijt. Zwijndrecht toonde waarom de ploeg zo hoog op de ranglijst staat. Hoewel slechts één honkslag werd geslagen, kon vijf keer gescoord worden. Aanvallend had Ducks weinig in te brengen en werden geen punten meer verzameld.

In de vijfde inning kreeg Ducks een laatste kans om iets terug te doen. In het veld lukte dit goed. Inge van Geel nam het werpen over en startte ook met drie slag. De tweede en derde nul vielen direct daarna. Om te voorkomen dat de wedstrijd al na vijf innings beëindigd werd, moest Ducks een paar punten scoren. Dit lukte wederom niet; het duel eindige voortijdig in 2-11.

Beste slagvrouw van Ducks was Nikki van Nes (1.000).

Uitslagen zaterdag 10 september

BeeBall: Ducks – Wolves        16-17

Softbal pup.: Ducks – Gryphons        18-7

Honkbal pup.: MULO – Ducks        5-15

Honkbal jun.: Gryphons – Ducks        3-18

Softbal asp.: Tilburg – Ducks        1-28

Uitslagen zondag 11 september

Softbal sen.: Ducks 1 - Zwijndrecht 1        2-11

Honkbal sen.: Ducks 1 - Indians 1        4-9

Programma zaterdag 17 september

BeeBall: Ducks – Starlights        10.00

Honkbal asp.: PSV – Ducks        10.30

Softbal pup.: Stags – Ducks        12.30

Softbal pup.: Ducks - Stags        14.00

Honkbal pup.: Ducks - All-In        11.00

Honkbal pup.: All In – Ducks        13.00

Honkbal jun.: Ducks - Wizards/B.        13.30

Programma zondag 18 september

Honkbal sen.: Ducks 1 - Nuenen 1        14.00

Softbal sen.: Alphians 1 - Ducks 1        15.00

Honkbal sen.: Bullfighters 1 - Ducks 2        14.00

Programma maandag 20 september

Softbal asp.: Ducks - Roef!        18.30

FOTO BOVEN: Janne de Haan raakt de bal perfect voor de softbalsters van Ducks. (Foto: Peter de Koning).