Afbeelding
Foto: Peter de Koning

tennisclub houdt jubileumfeest

D'Oggelen huldigt 18 leden voor 40 jaar trouw lidmaatschap

CARRY DIRKX

Veertig jaar geleden werd in Esch tennisvereniging LTV D'Oggelen opgericht. Dat werd zaterdag uitbundig gevierd in een feesttent bij het tennispaviljoen. De feestelijke dag begon 's middags met de huldiging van de achttien leden die al sinds de oprichting in 1976 lid zijn van de club. Ze waren bijna allemaal aanwezig om een oorkonde in ontvangst te nemen van Hans de Theye, voorzitter van de vereniging.

De leden werden één voor één op het podium geroepen door De Theye. ,,We zijn dank verschuldigd aan deze pioniers, want zonder hen hadden we hier nu niet gestaan", zei hij. ,,Hoeveel ballen zouden ze geslagen hebben en hoeveel rackets versleten?" Uit het publiek klonk het gevat: ,,En hoeveel bier gedronken?" De jubilarissen kregen allemaal een oorkonde. ,,Is dat mooi! Met mijn naam erop", reageerde jubilaris Anneke van den Aker. Het jongste erelid was Mario van Esch (50), die begon met tennissen toen hij tien jaar was. ,,Voetbal vond ik niks, maar tennissen vond ik meteen leuk. Samen met een grote groep vriendjes was ik zo'n beetje de hele zomervakantie op de tennisbaan." Nu tennist hij nog twee keer in de week 'voor de fun'. Een andere jubilaris is Riet den Ouden (72). Ze speelt al veertig jaar met hetzelfde groepje vrouwen. ,,We zijn nu allemaal zeventigplussers, maar het tennissen gaat nog steeds goed. Ik tennis op woensdagavond en dinsdagochtend. Het is altijd supergezellig. Het is een fijne club." Ze werd door haar kinderen nog een keer extra in de bloemen gezet en toegejuicht, net als alle andere jubilarissen. Het feestprogramma in de middag liep door in de avond. Rond 20.00 uur begon een darttoernooi, waaraan twintig teams deelnamen, met elk vier deelnemers. Daarna ging het feest door en was er live muziek.

FOTO BOVEN: Achttien leden D'Oggelen werden zaterdag tijdens het jubileumfeest uitgebreid in het zonnetje gezet. (Foto: Peter de Koning).