Afbeelding
Foto: Peter de Koning

'Dagje graaien' komt op evenementenkalender

Koopjes jagen in het Boxtels centrum

Lonneke Hoondert

Kleurige rieten manden van de Xenos, gympen en sandalen van Natasja Fashion en bonte handgemaakte speelkleden bij Hebbes: het is maar een kleine greep uit de verschillende koopjes die liefst veertig winkeliers zaterdag tijdens het nieuwe evenement 'Dagje graaien' aanboden. Het was zonnig, het Boxtelse centrum liep vol en koopjesjagers struinden de kramen af die voor de winkels waren gepositioneerd.

Het nieuwe winkelconcept dat zaterdag werd geïntroduceerd onder regie van Centrummanagement Boxtel moet een vast item op de evenementenkalender worden. ,,Maandagochtend hebben we 'Dagje graaien' geëvalueerd met de ondernemers. Het moet een jaarlijks terugkerend evenement worden. Elke eerste zaterdag van september, behalve als het samenvalt met de schoolvakanties. Dan verschuiven we het", vertelt de recent aangestelde centrummanager Berry Dankers.

De winkelactiviteit is het eerste wapenfeit van de nieuwe manager. Hoewel het 'Dagje graaien' al werd voorbereid onder de voormalige centrummanager Jef van Stratum, zette Dankers het evenement verder in gang én wist bijna driedubbel zoveel ondernemers te enthousiasmeren voor deelname. ,,Er waren eerst vijftien aanmeldingen. Ik vond dat het beter kon en dus ben ik langs de winkeliers gegaan. Uiteindelijk deden er veertig mee", glundert hij. Dankers blikt terug op een succesvolle dag. ,,Het was druk, de winkeliers hebben redelijk wat verkocht en de bezoekers zijn enthousiast. Er was reuring in het centrum en dát is precies wat we allemaal willen." Toch zijn er wel verbeterpunten: ,,Ondanks alle vormen van communicatie was niet iedereen op de hoogte van 'Dagje graaien', dat moet beter. Straks tijdens de tiende keer zal dát niet meer het geval zijn", belooft Dankers.

FOTO ONDER: Koopjesjagers konden zaterdag tijdens 'Dagje graaien' onder meer hun slag slaan bij de kraam van de Wereldwinkel. (Foto: Peter de Koning).