Burgemeester Mark Buijs (rechts) sprak de Keien van Boxtel zaterdag toe in de tuin van museum Vekemans aan de Stationsstraat. (Foto: Peter de Koning).
Burgemeester Mark Buijs (rechts) sprak de Keien van Boxtel zaterdag toe in de tuin van museum Vekemans aan de Stationsstraat. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

muziek, wandeling en samenzijn in boxtels centrum

Verwendag voor de Keien van Boxtel

Vijf jaar geleden, toen Frank van Beers als burgemeester nog aan het roer stond van Boxtel, werd besloten een gezellige middag te organiseren voor de mensen die de gemeentelijke onderscheiding 'Kei van een Boxtelaar' hebben ontvangen. De wisseling van burgemeesters zorgde ervoor dat de bijeenkomst naar de achtergrond verdween. ,,Uiteindelijk heb ik gesproken met Mark Buijs en hij was heel enthousiast", aldus initiatiefnemer Jan Ketelaars. Zaterdag vond dan ook de tweede editie van de 'verwendag' plaats.

,,Inwoners die een lintje krijgen, worden jaarlijks tijdens Koningsdag in het zonnetje gezet, terwijl er voor Keien eigenlijk niets werd georganiseerd", aldus Ketelaars. Bernard Vekemans van het Wasch- en Strijkmuseum aan de Stationsstraat en hij namen vijf jaar geleden het initiatief voor de eerste bijeenkomst.

Zaterdag werden de Keien van Boxtelaren verwelkomd bij het vernieuwde VVV-kantoor voor een rondleiding. Na een wandeling door het centrum en naar kasteel Stapelen arriveerde het gezelschap bij het Wasch- en Strijkmuseum voor een gezellig samenzijn in de tuin. Seniorenorkest Buchestelle zorgde voor de muzikale omlijsting. 31 mensen ontvingen door de jaren heen een Kei van Boxtelaar. Daarvan waren er vijftien aanwezig met partner. ,,Het was een gezellige dag. We willen hier zeker een vervolg aan geven", aldus Ketelaars. ,,Niet ieder jaar, maar eens in de paar jaar."