Afbeelding
Foto: Peter De Koning

Wethouder traint mee met taekwondoschool in De Braken

Respect naar elkaar in Dekkers dojo

Herman van Wanrooij had vorige week donderdag een onuitwisbare glimlach op zijn gezicht. In sportcomplex De Braken trainde de Boxtelse wethouder met zichtbaar veel plezier een avondje mee met de taekwondoschool van Ad Dekker. Hij loste daarmee een oude belofte in.

Eén van de sterren van Dekker is Jolijn van Eisden, de Europees kampioen en vicewereldkampioen. In 2014 werd ze gekroond tot Sportvrouw van het Jaar in Boxtel en onlangs mocht Van Wanrooij haar officieel feliciteren tijdens de traditionele huldiging der kampioenen. ,,Kom een keer een avondje meetrainen", opperde Van Eisden toen spontaan. De wethouder nam de uitnodiging graag aan, maar kon lange tijd geen plek vinden in zijn agenda. Tot afgelopen donderdag. In een smetteloos wit taekwondo-pak groette hij de dojo (taekwondo-zaal) en werd door Ad Dekker en zijn pupillen hartelijk begroet. ,,Ik heb een band voor je meegenomen, de witte natuurlijk", lachte Dekker terwijl hij zijn nieuwe leerling de witte beginnersband omdeed.

Na een complete training concludeerde de wethouder dat het met zijn basisconditie nog wel goed zit. ,,Ja, ik ben een paar kilo te zwaar, dat weet ik. Maar in de vakantie hebben we veel en stevig gewandeld en dat ging me prima af. Daar had ik vanavond profijt van, ik was geen moment buiten adem." Dat was ook Dekker niet ontgaan: ,,Ik sta er van te kijken hoe hij meetraint."

,,Het was echt heel leuk", sprak Van Wanrooij. ,,Ik had geen seconde het idee dat ik bezig was met een vechtsport. Ik heb het ervaren als een mix van motoriek, bedachtzaamheid, veel techniek en vooral respect naar elkaar. Binnen én zeker ook buiten de dojo. Een combinatie van fysieke en mentale fitheid, dat spreekt me wel aan."

FOTO ONDER: Wethouder Herman van Wanrooij in actie tijdens de training bij Taekwondo School Dekker. Rechts Jolijn van Eisden, de Europees kampioen en vicewereldkampioen die hem uitnodigde. (Foto: Peter de Koning)