Directeur Wilma van der Pol (midden) vierde deze maand haar veertigjarig jubileum op de Sint-Willibrordusschool in Esch. De leerlingen en leerkrachten verrasten haar vrijdag met een feestelijk ontvangst. (Foto: Annelieke van der Linden).
Directeur Wilma van der Pol (midden) vierde deze maand haar veertigjarig jubileum op de Sint-Willibrordusschool in Esch. De leerlingen en leerkrachten verrasten haar vrijdag met een feestelijk ontvangst. (Foto: Annelieke van der Linden). Foto: Annelieke van der Linden

veertig jaar actief op de sint-willibrordusschool

Wilma van der Pol: de ster van Esch

,,Ik wist niet dat jullie zó goed geheimen konden bewaren..." Directeur Wilma van der Pol (59) van de Sint-Willibrordusschool was vrijdagochtend zichtbaar ontroerd toen ze op het schoolplein aankwam. Ze zou die dag niet aanwezig zijn, maar werd met een smoesje toch naar de school gelokt. Daar bleek dat alle leerlingen en leerkrachten het veertigjarig jubileum van Wilma op de Sint-Willibrordusschool niet bepaald vergeten waren...

,,Het is feest, feest, feest, zoals 't nooit feest is geweest." Alle klassen verzamelden zich vrijdagochtend op het schoolplein. In het midden van de groep lagen veertig rozen in de vorm van een ster. ,,Jij bent onze ster", sprak leerkracht Thijske Verdaasdonk de verbaasde Wilma toe. Na een dansje op het liedje Feest! van Kinderen voor Kinderen kreeg ze haar eerste cadeau van enkele klassenvertegenwoordigers: een multomap waarin slechts een bladzijde zat. Aan het einde van de dag zou de map echter goedgevuld zijn, omdat iedere klas bezoek kreeg van Wilma en haar vijf geknutselde bladzijdes overhandigde.

Veertig jaar geleden startte Wilma als kleuterleidster in Esch, toen nog in dorpshuis De Es. Vervolgens werd ze hoofd van het kleuterschooltje. In 1986 werd de vestiging samengevoegd met de lagere school. ,,Inmiddels heb ik lesgegeven aan alle groepen", aldus Wilma. Ze zocht een nieuwe uitdaging, startte een managementopleiding en verving de adjunct-directeur die met zwangerschapsverlof ging. Dat resulteerde uiteindelijk in het directeurschap twee jaar geleden. ,,Het was nooit mijn bedoeling om directeur te worden, maar ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen en heb het erg naar mijn zin. Ik vind het vooral belangrijk dat het op school op sociaal-emotioneel vlak goed verloopt. Kinderen moeten zich veilig voelen. Daarnaast wil ik dat we als school verbindingen leggen." Ze noemt de komst van seniorenclub Samen Bezig in een noodlokaal van de school als voorbeeld. ,,Hierdoor ontmoeten kinderen en ouderen elkaar en worden samen activiteiten ondernomen."